Лопови опустошили стоматолошку ординацију у Приједору

П. Ш.
Лопови опустошили стоматолошку ординацију у Приједору

Приједор - Непознати лопови опљачкали су стоматолошку амбуланту која се налази у улици Српских великана у Приједору, а према ријечима власнице др Венере Јандрић причињена је штета од око 15.000 марака.

Ова тешка крађа почињена је у времену између 21 час 21. априла и осам часова наредног дана, саопштено је из Центра јавне безбједности  Приједор.

Провалници су у амбуланту ушли након што су подесним алатом развалили цилиндар на брави улазних врата.

Из ординације, која се налази у оквиру породичне куће лопови су однијели  више медицинских апарата и новац у износу од 200 марака колико је било у благајни ординације.

Венера Јандрић је рекла да су провалници осим медицинских инструмената однијели аутоклав, уређај за суху стерилизацију инструмената, апарат за скидање каменца и све инструменте за поправку зуба тако што су их сјекли са цријева на која су били прикопчани. Она је  додала да је из ординације украден и лаптоп.

- Тренутно смо блокирани са радом док не обезбиједимо нове инструменте. Претпостављам да ће покрадене ствари вјероватно бити продате негдје на црном тржишту ван граница БиХ - истакла је Јандрићева.

Подсјетила је да је слична провала почињена прије десетак дана у Бањалуци, а да се највјероватније ради о истој екипи крадљиваца. Навела је да је све очигледно  обављено у рукавицама, јер нису пронађени никакви трагови отисака прстију.

О овом случају обавијештен је и дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука, а полиција интензивно трага за починиоцима овог кривичног дјела.

                                                                                                                             

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана