Lopovi kod Lopara pobjegli sa 160.000 KM

nezavisne.com
Lopovi kod Lopara pobjegli sa 160.000 KM

Lopare - Policiji u Loparama prijavljeno je da je lopov, ili više njih, upao u kuću Ljube Simikića u mjestu Gornji Mačkovac, te ukrao blizu 160.000 maraka, saznaju “Nezavisne”.

Lokalnoj policijskoj stanici, kako saznajemo, obratio se upravo Simikić, te policajcima ispričao da mu je, osim novca, ukraden i zlatni nakit, čiju vrijednost nije precizirao.

“Prema njegovoj prijavi, provaljeno mu je u objekte, iz kojih je ukraden novac u različitim valutama. Najviše su u pitanju švajcarski franci, ali ima i evra, te maraka. Osim toga, kako je naveo, odnesen mu je i nakit iz kuće. U prijavi je naveo da je krađa izvedena u proteklih mjesec dana”, pojašnjava izvor “Nezavisnih”.

U izjavi za “Nezavisne” Simikić kaže da su na meti lopova bile njegove dvije kuće dok je bio u Švajcarskoj, gdje inače provodi najviše vremena.

“Ja sam u subotu došao otud i u ponedjeljak sam htio kositi oko kuće. Kada sam ušao unutra, bilo je sve ispreturano. Upali su u dvije kuće i u radionicu. Zavirili su u sve ormare, dirali stvari po stalažama, po kuhinji. Na tavanu nema nijedne stvari koju nisu pomjerili”, ispričao nam je Simikić.

Po njegovim riječima, jedna od njegovih opljačkanih kuća je na klizištu.

“Tako da sam počeo praviti kuću na drugom mjestu. Ali kada god dođem, obiđem i imanje koje je na klizištu. Put do tog imanja je nepristupačan i mislio sam da mi je tu novac najsigurniji”, naveo je Simikić.

Kako saznajemo, ovaj slučaj okvalifikovan je kao teška krađa, a policija je pokrenula istragu.

S obzirom na to da predstoji ljetni period i sezona godišnjih odmora, iz policije apeluju na građane da zaštite svoje kuće i stanove kako ne bi bili na meti kradljivaca.

“Zlatni nakit i druge vrijedne stvari ne ostavljati u kući ili stanu, već u banci, ili dati nekom od rodbine na čuvanje. Nikad ne ostavljajte otvorene prozore ili balkonska vrata, jer kriminalci vješto koriste takve prilike, neopaženo ulaze u vaš stan i odnose novac i vrijedne predmete”, kazali su iz policije.

Savjetuju građanima i da komšije obavijeste o odustvu, a da oni, ako primijete bilo šta sumnjivo, pozovu besplatan broj policije - 122.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana