London: Mladić porijeklom iz Ključa stradao na šinama bježeći od nasilnika

Nebojša Tomašević
London: Mladić porijeklom iz Ključa stradao na šinama bježeći od nasilnika

London - Istražioci britanske policije u Londonu pokrenuli su istragu o smrti državljanina BiH Samira Draganovića (24) iz Ključa zbog sumnje da je ubijen.

Beživotno tijelo Draganovića pronađeno je u nedjelju uveče na šinama kod željezničke stanice Nokholt u mjestu Kent, u blizini Londona.

Cijeli slučaj obavijen je misterijom i prvo su istražioci smatrali da je riječ o nesreći, ali se sada djelo tretira kao ubistvo i otvorena je istraga.

Londonska policija je saopštila da se sumnja da je nesrećni mladić  stradao na šinama bježeći od nepoznatog muškarca.

Objavljene su i fotografije osumnjičenog, a na snimcima  izuzetim sa video-kamera u blizini stanice Nokholt vidi se čovjek koji u žurbi sa platforme prolazi kroz stanicu.

Policija pretpostavlja da je navodno to osoba koja je možda proganjala Draganovića, ali to nije utvrđeno.

Viši policijski službenik u Londonu Pol Langli kazao je da se radi o teškom slučaju koji će zahtijevati opširnu istragu.

- Ovo je vrlo uznemirujući incident, koji treba dobro istražiti. Za sada mislimo da je stradali živio u naselju Krojdon i da ga je neko možda proganjao. U toku je identifikacija stradalog. Narednih dana biće urađena i obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. U međuvremenu pregledaćemo snimke svih video-kamera u blizini i pokušati da pronađemo svjedoke ovog slučaja kako bismo otkrili šta se zaista desilo - rekao je Langli za britanske medije.

Dodao je da se sve događalo u ruralnom dijelu grada, pa će biti teško pronaći svjedoke jer je vrlo malo vjerovatno da je puno ljudi hodalo tuda u vrijeme kada je mladić stradao.

Langli je istakao da policija poziva sve koji su možda u to vrijeme bili u blizini stanice u Nokholtu i nešto vidjeli da to prijave policiji.

Iz britanske policije juče je saopšteno da još nije razjašnjeno da li je mladić ubijen ili je u pitanju nesrećan slučaj.

Državljani BiH u proteklo vrijeme često su bili u naslovnicima svjetskih medija kao žrtve raznih obračuna.

Enis Mrvoljak (48) iz Maglaja ubijen je u pucnjavi koja se dogodila krajem oktobra u Baltimoru u SAD. Zajedno s njim stradala su još dva čovjeka, a usmrtio ih je njihov radni kolega afroameričkog porijekla. Igor Z. porijeklom iz BiH ubijen je u Beču u aprilu ove godine. On je navodno stradao u tuči zbog djevojke, ali se ovaj slučaj kasnije povezivao i  sa hapšenjem pripadnika čečenske mafije. Predrag Ilinčić iz Bijeljine poginuo je početkom godine u Budvi, u Crnoj Gori, kada su mafijaši zapucali na Miroslava Ćetkovića, s kojim je bio. Obojica su navodno poznati policiji po činjenju krivičnih djela.

Cvijeće

Na mjestu zločina kod stanice Nokholt u Kentu juče su osvanuli cvijeće i zastava BiH, koje je ostavila porodica stradalog Draganovića.

Na zastavi je pisala dirljiva poruka, koja glasi: "Za mog brata, Samira. Riječi ne mogu opisati bol koju osjećam. Izgubio sam brata i prijatelja. Ti si prava inspiracija, falit ćeš nam.  Volim te, Sim."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana