Лондон: Младић поријеклом из Кључа страдао на шинама бјежећи од насилника

Небојша Томашевић
Лондон: Младић поријеклом из Кључа страдао на шинама бјежећи од насилника

Лондон - Истражиоци британске полиције у Лондону покренули су истрагу о смрти држављанина БиХ Самира Драгановића (24) из Кључа због сумње да је убијен.

Беживотно тијело Драгановића пронађено је у недјељу увече на шинама код жељезничке станице Нокхолт у мјесту Кент, у близини Лондона.

Цијели случај обавијен је мистеријом и прво су истражиоци сматрали да је ријеч о несрећи, али се сада дјело третира као убиство и отворена је истрага.

Лондонска полиција је саопштила да се сумња да је несрећни младић  страдао на шинама бјежећи од непознатог мушкарца.

Објављене су и фотографије осумњиченог, а на снимцима  изузетим са видео-камера у близини станице Нокхолт види се човјек који у журби са платформе пролази кроз станицу.

Полиција претпоставља да је наводно то особа која је можда прогањала Драгановића, али то није утврђено.

Виши полицијски службеник у Лондону Пол Лангли казао је да се ради о тешком случају који ће захтијевати опширну истрагу.

- Ово је врло узнемирујући инцидент, који треба добро истражити. За сада мислимо да је страдали живио у насељу Кројдон и да га је неко можда прогањао. У току је идентификација страдалог. Наредних дана биће урађена и обдукција како би се утврдио тачан узрок смрти. У међувремену прегледаћемо снимке свих видео-камера у близини и покушати да пронађемо свједоке овог случаја како бисмо открили шта се заиста десило - рекао је Лангли за британске медије.

Додао је да се све догађало у руралном дијелу града, па ће бити тешко пронаћи свједоке јер је врло мало вјероватно да је пуно људи ходало туда у вријеме када је младић страдао.

Лангли је истакао да полиција позива све који су можда у то вријеме били у близини станице у Нокхолту и нешто видјели да то пријаве полицији.

Из британске полиције јуче је саопштено да још није разјашњено да ли је младић убијен или је у питању несрећан случај.

Држављани БиХ у протекло вријеме често су били у насловницима свјетских медија као жртве разних обрачуна.

Енис Мрвољак (48) из Маглаја убијен је у пуцњави која се догодила крајем октобра у Балтимору у САД. Заједно с њим страдала су још два човјека, а усмртио их је њихов радни колега афроамеричког поријекла. Игор З. поријеклом из БиХ убијен је у Бечу у априлу ове године. Он је наводно страдао у тучи због дјевојке, али се овај случај касније повезивао и  са хапшењем припадника чеченске мафије. Предраг Илинчић из Бијељине погинуо је почетком године у Будви, у Црној Гори, када су мафијаши запуцали на Мирослава Ћетковића, с којим је био. Обојица су наводно познати полицији по чињењу кривичних дјела.

Цвијеће

На мјесту злочина код станице Нокхолт у Кенту јуче су осванули цвијеће и застава БиХ, које је оставила породица страдалог Драгановића.

На застави је писала дирљива порука, која гласи: "За мог брата, Самира. Ријечи не могу описати бол коју осјећам. Изгубио сам брата и пријатеља. Ти си права инспирација, фалит ћеш нам.  Волим те, Сим."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана