Ljubuški: Starica pala s balkona i poginula

N. T.
Ljubuški: Starica pala s balkona i poginula

Ljubuški - Darinka Bunoza (79) iz Radišića kod Ljubuškog poginula je kada je pala s balkona stana njenog sina na trećem spratu stambene zgrade u centru grada.

Nesreća se desila u srijedu. Starica je nakon pada davala znake života, ali je preminula na putu za bolnicu u Mostaru.

U MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona kazali su da je riječ o nesrećnom slučaju.

- Za sada nemamo informacije koje bi upućivale na nešto drugo. Istraga je još u toku, a postupajući tužilac naredio je i obdukciju preminule - rekli su u MUP-u ZHK.

Prema nezvaničnim informacijama, starica se okliznula i sa balkona stropoštala na tlo. Nekoliko mještana Ljubuškog vidjelo je pad nesrećne žene pa su joj odmah pritrčali u pomoć.

- Kada sam pogledala prema zgradi u blizini vidjela sam da žena leži na asfaltu. Ljudi su joj pritrčali, ali je bilo uočljivo da je teško povrijeđena i da je na samrti. Ubrzo je došla i hitna pomoć, koja ju je dovezla - kazala je jedna mještanka Ljubuškog, ne želeći da joj pominjemo ime.

Poznanici stradale starice ispričali su da je ona bila kod sina i snahe u posjeti, gdje je i prespavala. Prema njihovim riječima, u vrijeme pada njena snaha je bila u drugoj prostoriji.

- Vjerovatno je nakon spavanja htjela da uhvati svježeg vazduha pa je izašla na balkon. Njeni ukućani nisu ni vidjeli kada je pala. Da se desila tragedija shvatili su kada su čuli uzvike sa ulice. Odmah su svi istrčali napolje, ali nesrećnoj ženi nije bilo spasa - kazao je poznanik stradale žene i njenog sina.

Istakao je da je ovo velika tragedija za porodicu Bunoza i sve koji ih poznaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana