Љубљана: Полицајац погинуо у намјерном судару

Агенције, Фото delo.si
Љубљана: Полицајац погинуо у намјерном судару

Љубљана - Један словеначки полицајац је погинуо у саобраћајној несрећи коју је на локалном путу у близини Љубљане намјерно изазвао починилац недјела, објавили су словеначки медији.

Према засад незваничним подацима, један мушкарац је позвао полицију пријавивши непостојећи злочин, а кад су полицајци дојурили на лице мјеста, он се директно забио својим аутомобилом у полицијско возило, пренијела је агенција СТА.

У тој несрећи, која се догодила у Игу, јужном предграђу Љубљане, један полицајац је погинуо, док је други лакше повријеђен, а починилац је задобио тешке повреде, саопштила је полиција.

Прелиминарни подаци показују да је аутомобил који је изазвао несрећу намјерно прешао у лијеву траку и забио се у полицијско возило.

Мушкарац је наводно чекао са стране пута, око 300 метара од мјеста судара, а када је зачуо полицијску сирену упалио је кола и кренуо према полицајцима.

Послије несреће, полицијско возило је остало да лежи преврнуто у оближњем пољу, док је аутомобил починиоца остао на путу, наводи полиција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана