Ljubavnu aferu platio glavom?

Nebojša Tomašević
Ljubavnu aferu platio glavom?

Han Pijesak - Davor Vitić (33) iz Bratunca ubijen je, najvjerovatnije, jer je imao aferu sa udatom ženom, a policija je uhapsila supružnike Boška (28) i Biljanu K. (41) te njihovog poznanika Peru M. (43) iz Han Pijeska zbog sumnje da su povezani s tim zločinom, saznaje “Glas Srpske”.

Vitić je ubijen hicima iz puške u subotu oko 17 časova u mjestu Bogaz kod Han Pijeska, a još nije utvrđeno ko je od osumnjičenih pucao. Kako saznajemo, sve se desilo kada je Vitića u blizinu kuće jednog od osumnjičenih dovezao prijatelj.

- Čim je Vitić izašao iz auta, iz obližnje kuće su izašla dva lica, od kojih je jedno zapucalo iz poluautomatske puške prema njemu. Hitac je usmrtio mladića. Policija i hitna pomoć stigli su veoma brzo. Nisam to vidio, ali se tako priča po naselju - kazao je jedan od mještana Bogaza ne želeći da mu pominjemo ime.

On je dodao da je načuo da se sve desilo jer je ubijeni Vitić imao ljubavnu aferu sa suprugom jednog od osumnjičenih.

- Pričalo se da Vitić i ta žena imaju aferu i da je za to njen muž saznao. Međutim, ne zna se još da li je to istina i da li je prevareni zbog tog pripremio sačekušu Vitiću. Zato i ne mogu da kažem ime žene i prevarenog muža. Čak se ne zna ni ko je pucao na ubijenog, valjda to ni policija još nije tačno utvrdila - kazao je ovaj mještanin Bogaza.

Izvor blizak istrazi je kazao da se pretpostavlja da je na Vitića pucao Boško K. ili Pero M., ali to još nije potvrđeno.

- Dok se ne saslušaju osumnjičeni i ne obave potrebna vještačenja, ne možemo da kažemo ko je usmrtio Vitića i šta se tačno desilo. Potrebno je saslušati i svjedoke koji su tu bili pa uporediti sve priče i dokaze kako bismo došli do istine - kazao je izvor “Glasa Srpske”.

U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo, navodeći inicijale, potvrdili su da su Boško i Biljana K. te Pero M. uhapšeni zbog sumnje da su počinili ubistvo.

- Osumnjičenu trojku teretimo da je 21. juna oko 17 časova usmrtila V. D. iz Bratunca. Oni će nakon ispitivanja biti predati Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu - rekli su u PU Istočno Sarajevo i dodali da ne mogu otkrivati više detalja.

Puške

Nakon hapšenja osumnjičene trojke, nezvanično, kod njih su pronađene i oduzete dvije puške koje će biti vještačene.

- Potrebno je utvrditi iz kojeg oružja je usmrćen Davor Vitić, te ko je na njega pucao. Nadamo se da će određenim analizama i vještačenjima biti pronađeni tragovi na oružju koji će ukazati ko je pucao. Takođe, biće urađene parafinske rukavice za sve troje osumnjičenih da se utvrdi da li je i ko od njih pucao - rekao je ovaj izvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana