Ljekar Milorad Filipić iz Šekovića sa slave otišao u smrt

Sanja Amidžić
Ljekar Milorad Filipić iz Šekovića sa slave otišao u smrt

Šekovići - Ugledni ljekar i bivši načelnik Doma zdravlja u Šekovićima Milorad Filipić (55) poginuo je u petak rano ujutro kada je upravljajući "renoom" sletio u rijeku Drinjaču u mjestu Jakovice kod Šekovića.

Vozilo su u nabujaloj Drinjači u petak ujutro uočili mještani sela, koji su slučaj prijavili policiji. Izlaskom na lice mjesta u automobilu je pronađeno tijelo muškarca koje je zajedno sa vozilom izvučeno na obalu. Istragom je utvrđeno da se radi o Filipiću.

Izvor blizak istrazi kazao je da je Filipić posljednji put viđen u četvrtak oko 21 čas ispred Doma zdravlja u Šekovićima.

- On je tada otišao na slavu u Tišču, gdje je u povratku doživio saobraćajnu nesreću. Sve ukazuje na to da je izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u rijeku. Šta je uzrok tome biće utvrđeno istragom i vještačenjem - kazao je izvor "Glasa Srpske".

Još je dodao da je vozilo sletjelo u Drinjaču na preglednom dijelu puta i da na saobraćajnici nema tragova kočenja.

U Centru javne bezbjednosti Bijeljina, navodeći inicijale, rekli su da je policija nakon uviđaja nastavila istragu s ciljem utvrđivanja uzroka ove saobraćajne nesreće.

- Apelujemo na sve vozače i učesnike u saobraćaju da brzinu kretanja vozila prilagode stanju i uslovima puta - kazali su u bijeljinskoj policiji.

Na području koje pokriva ovaj centar samo dan ranije u mjestu Priboj kod Lopara poginuo je Branko Jovanović (65) iz Lukavca. On je upravljajući "golfom" sletio s puta i od zadobijenih povreda preminuo na licu mjesta. Kako je došlo do slijetanja vozila sa puta biće utvrđeno istragom. 

Prema statističkim podacima u CJB Bijeljina u prvih devet mjeseci ove godine na području tog centra dogodilo se 13 teških saobraćajnih nesreća u kojima je poginulo 15 osoba.

Narodni poslanik

Dr Milorad Filipić je, osim Doma zdravlja "Sveti Sava" u Šekovićima, bio i direktor Doma zdravlja "Sveti Nikola" u Milićima. Bio je angažovan i u političkom životu Republike Srpske. Kao član Srpskog narodnog saveza biran je za poslanika u petom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske, a na proteklim lokalnim izborima PDP ga je, kao nosioca liste, kandidovao za odbornika u Skupštini opštine Šekovići.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana