Љекар Милорад Филипић из Шековића са славе отишао у смрт

Сања Амиџић
Љекар Милорад Филипић из Шековића са славе отишао у смрт

Шековићи - Угледни љекар и бивши начелник Дома здравља у Шековићима Милорад Филипић (55) погинуо је у петак рано ујутро када је управљајући "реноом" слетио у ријеку Дрињачу у мјесту Јаковице код Шековића.

Возило су у набујалој Дрињачи у петак ујутро уочили мјештани села, који су случај пријавили полицији. Изласком на лице мјеста у аутомобилу је пронађено тијело мушкарца које је заједно са возилом извучено на обалу. Истрагом је утврђено да се ради о Филипићу.

Извор близак истрази казао је да је Филипић посљедњи пут виђен у четвртак око 21 час испред Дома здравља у Шековићима.

- Он је тада отишао на славу у Тишчу, гдје је у повратку доживио саобраћајну несрећу. Све указује на то да је изгубио контролу над возилом и слетио у ријеку. Шта је узрок томе биће утврђено истрагом и вјештачењем - казао је извор "Гласа Српске".

Још је додао да је возило слетјело у Дрињачу на прегледном дијелу пута и да на саобраћајници нема трагова кочења.

У Центру јавне безбједности Бијељина, наводећи иницијале, рекли су да је полиција након увиђаја наставила истрагу с циљем утврђивања узрока ове саобраћајне несреће.

- Апелујемо на све возаче и учеснике у саобраћају да брзину кретања возила прилагоде стању и условима пута - казали су у бијељинској полицији.

На подручју које покрива овај центар само дан раније у мјесту Прибој код Лопара погинуо је Бранко Јовановић (65) из Лукавца. Он је управљајући "голфом" слетио с пута и од задобијених повреда преминуо на лицу мјеста. Како је дошло до слијетања возила са пута биће утврђено истрагом. 

Према статистичким подацима у ЦЈБ Бијељина у првих девет мјесеци ове године на подручју тог центра догодило се 13 тешких саобраћајних несрећа у којима је погинуло 15 особа.

Народни посланик

Др Милорад Филипић је, осим Дома здравља "Свети Сава" у Шековићима, био и директор Дома здравља "Свети Никола" у Милићима. Био је ангажован и у политичком животу Републике Српске. Као члан Српског народног савеза биран је за посланика у петом сазиву Народне скупштине Републике Српске, а на протеклим локалним изборима ПДП га је, као носиоца листе, кандидовао за одборника у Скупштини општине Шековићи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана