Липовачи одређен притвор због могућег утицаја на свједоке

Агенције
Липовачи одређен притвор због могућег утицаја на свједоке

Бихаћ - Судија за претходни поступак Кантоналног суда у Бихаћу Фикрет Хоџић синоћ је прихватио приједлог Кантоналног тужилаштва у Бихаћу и одредио једномјесечни притвор премијеру Унско-санског кантона (УСК) Хамдији Липовачи и власнику подузећа "Агра" Алену Глухалићу.

Липовача и Глухалић, осумњичени за злоупотребу положаја или овлаштења у случају реконструкције Спортско-рекреационог центра СТЕНС, пребачени су у Казнено-поправни завод (КПЗ) Луке у Бихаћу.

Тужилаштво је за Липовачу тражило притвор због могућности бијега, утицаја на свједоке и узнемирења јавности. Сматрајући приједлог дјелимично основаним, судија за претходни поступак је тако одредио притвор за Липовачу по основу двију тачака.

"Судија за претходни поступак је процијенио да постоји бојазан да би осумњичени својим боравком на слободи могао ометати ток кривичног поступка и истраге, на начин што би утицао на свједоке, који се требају саслушати у овом кривичном поступку, као и да би његовим пуштањем могло доћи до узнемирења јавности", рекла је новинарима предсједница Кантоналног суда Фата Надаревић.

По њеним ријечима, за трећу тачку, односно могућност бијега, Кантонални суд је одлучио да не постоји разлог за одређивање мјере притвора, из разлога што је Хамдија Липовача држављанин БиХ, овдје обавља високу функцију и има породицу, због чега Суд сматра да не постоји могућност да би се он служио бијегом ради избјегавања кривичног поступка.

Према осумњиченом Алену Глухалићу притвор је одређен у цјелини по захтјеву Тужилаштва УСК-а, због могућег утицаја на свједоке. Адвокати Липоваче и Глухалића данас ће уложити жалбу на одлуку Кантоналног суда, а о њој ће одлучивати вијеће, које чине троје судија.

Надаревићева је додала да када је притворски спис у питању, он има начело хитности и по тој жалби ће се одмах поступати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана