Ликвидиран жестоки момак из Тузле

Горан Обрадовић
Ликвидиран жестоки момак из Тузле

Тузла - Познати тузлански жестоки момак Сенад Хабибовић (28) звани Сена убијен је јуче око један час иза поноћи у сачекуши у улици Армије РБиХ у Тузли, потврђено је у полицији.

Извор близак истрази испричао је да је ријеч о веома добро испланираном убиству, али и да полиција има одређене информације у вези са убицом.

- Хабибовић је у недјељу увече био у граду и око један час иза поноћи кренуо је кући. Када се паркирао испред зграде гдје је живио, убица је одмах притрчао до аутомобила и у њега испалио четири хица из пиштоља и затим побјегао - рекао је извор близак истрази. Додао је да је ријеч о класичној сачекуши и да Хабибовић није стигао ни да угаси аутомобил.

- Хици су га погодили у врат и грудни кош и преминуо је на лицу мјеста - појаснио је наш извор.

Он је објаснио да је Хабибовића био у сукобу са одређеним особама које су такође из криминалног миљеа - истакао је поменути извор.

Портпарол Тужилаштва тузланског кантона Адмир Арнаутовић рекао је да полиција има одређених оперативних сазнања о могућим убицама или наручиоцима и да је то све што сада истражни органи могу да саопште.

Подсјетимо да је прије пет мјесеци Кенан Нуркић покушао убити Хабибовића у близини тржног центра "Сјенак" у Тузли. Нуркић је тада у Хабибовића такође испалио четири хица, али га није погодио. У међувремену Нуркић је ухапшен, а против њега је и подигнута оптужница због покушаја убиства.

Хабибовић је одраније био познат полицији по бројним кривичним дјелима као што су трговина дрогом, уцјене, насилничка понашања и сличном

Он је посљедњи пут ухапшен у мају 2013. године због сумње да је организовао већу групу дилера који су за њега продавали хероин и марихуану, а због овог дјела осуђен је и на вишегодишњу затворску казну.

Био осуђен и на 18 мјесеци затвора због покушаја убиства Дениса Дураковића у једном угоститељском објекту у Тузли 2006. године, а годину касније претукао је неколико особа. Он се раније сукобио и са још једним познатим криминалцем из Тузле Дамиром Мехићем званим Биби, којег је избо ножем у болници у Тузли.

Поред овог он је био осуђен на годину дана затвора због уцјене професора Сањина Омановића. Хабибовић је тада професору послао коверту са снимком на којем се види како Омановић користи кокаин и од њега тражио новац да снимак не би пусто у јавност.

Оптужнице

Уцјена - подигнута оптужница 13. новембра 2008. - суђење у току

Тешка тјелесна повреда - оптужнице подигнуте 4. марта 2005. и 1. септембра 2008. - суђења у току

Прикривање - подигнута оптужница 22. септембра 2008. - суђење у току

Лака тјелесна повреде -  подигнуте оптужнице 9. јануара 2007. и 24. јануара 2008.  - суђења у току

Тешка кривична дјела против безбједности саобраћаја - подигнута оптужница 22. децембра 2005. - суђење у току. За исто дјело подигнута оптужница и 29. септембра 2006.

Насилничко понашање - подигнута оптужница 19. марта 2008. - суђење у току

Оштећење туђе ствари - подигнута оптужница 5. јуна 2008. - суђење у току

Пресуде:

Покушај убиства - осуђен на 18 мјесеци затвора због покушаја убиства Дениса Дураковића

Уцјена - добио годину затвора због уцјене професора Сањина Омановића

Прикривање - осуђен на три мјесеца затвора условно на једну годину

Насилничко понашање и тешка тјелесна повреда -  осуђен на 10 мјесеци затвора

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана