Лејла случајно усмртила младића?

Небојша Томашевић
Лејла случајно усмртила младића?

Сарајево - Адис Ђорђијевић (32) из Сарајева усмрћен је једним хицем из пиштоља током полицијске потјере у мјесту Миљевићи код Источног Сарајева, али се још утврђује ко га је убио.

Извор близак истрази је рекао да се сумња да га је убила његова дјевојка Лејла Муховић док се с њим отимала за пиштољ у "шкоди" којом је он бјежао од полиције.

- Ђорђијевић је смртно рањен у уторак увече у мјесту Миљевићи током потјере. Јурила га је полицијска патрола МУП-а Кантона Сарајево. Пуцао је из пиштоља на полицију, а они су узвратили. Истрагом је утврђено да он није погођен из полицијског пиштоља, већ навјероватније из "шкорпиона" који је имао. Ипак то се још мора додатно утврдити. Он је тешко рањен превезен у сарајевску болницу гдје је преминуо - казао је извор близак истрази.

Према незваничним информацијама, Муховић се током вожње наводно отимао за пиштољ с дјевојком  Лејлом.

Незванично се могло чути да је Ђорђијевић након што је погођен изашао из возила и наводно је имао ране на стомаку и плећки. Међутим то званично нико није желио да коментарише.

У ЦЈБ Источно Сарајеву јуче су рекли како се надају да би више детаља о овом случају требало бити познато након обдукције и вјештачења трагова.

Обдукцију тијела Ђорђијевића обавио је судски вјештак медицинске струке доктор Хамза Жујо. Он је казао да је настрадали задобио једну прострелну рану која је за њега била смртоносна. Жујо је рекао да у циљу истраге не може да открива гдје је Ђорђијевић погођен.

Након пуцњаве полиција у Источном Сарајеву је привела Лејлу Муховић, али ни јуче нису открили да ли је приведена у својству осумњичене особе или свједока. Муховићева је јуче  задржана у полицији.

- Са њених  руку скинуте су  парафинске рукавице да би се открило да ли на њеним рукама има трагова барута. Уколико на рукама буде пронађен барут то може указивати да је пуцала или држала оружје - објаснио је извор близак истрази.

Све је почело када је полицији у Кантону Сарајево пријављено да је Ђорђијевић отео непознату дјевојку, коју је угурао у возило на Грбавици. Касније се испоставило да је то његова дјевојка Лејла Муховић. Полиција је тада кренула за њим, а он је бјежао из Сарајева према Врацама и даље Требевићу.

Јусо Муховић испричао је да су Адис Ђорђијевић и његова кћерка Лејла Муховић били годину дана у вези и да су недавно прекинули да се виђају.  Казао је да је тог дана Адис дошао код њих кући да тражио Лејлу и да је код себе имао пиштољ.

Досије

Убијени Адис Ђорђијевић познат је полицији одраније по кривичним дјелима и хапшен је због трговине наркотицима. У фебруару 2011. године хапшен је због сумње да је покушао да убије Џенгиса Халиловића којег је избо ножем.   Ђорђијевићу је тада одређен притвор, а након тога у полицију је дошао његов отац Мирсад са ручном бомбом пријетећи да ће је активирати ако му не пусте сина. Наиме, он је тврдио да је Адис невин, а након три и по сата преговора са полицијом, оставио је бомбу и предао се.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана