Legija iz dvije banke ukrao 84.000 maraka

Goran Obradović
Legija iz dvije banke ukrao 84.000 maraka

Bijeljina - Protiv Željka Lazića (32) zvanog Legija iz Bijeljine policija je podnijela izvještaj zbog sumnje da je opljačkao dvije banke na ovom području, iz kojih je odnio oko 84.000 maraka.

Lazić je odranije poznat policiji po raznim krivičnim djelima, a osumnjičen je da je opljačkao poslovnice Nove banke i Pavlović internacional banke. On se brani sa slobode.

Portparol Centra javne bezbjednosti Bijeljina Aleksandra Simojlović rekla je, navodeći inicijale, da je on osumnjičen da je počinio krivična djela razbojništvo, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

- Lazić je osumnjičen da je 31. jula 2012. godine zajedno sa još dvije za sada nepoznate osobe opljačkao istureni šalter poslovnice Nove banke koja je bila smještena u zgradi "Nešković osiguranja" - rekao je izvor blizak istrazi.

On je pojasnio da se Lazić tada sa saučesnicima dovezao automobilom "audi A6" do pomenutog šaltera i zatim maskiran i naoružan automatskom puškom ušao u poslovnicu.

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana