Лажни полицајци отели 170.000 КМ

Небојша Томашевић
Лажни полицајци отели 170.000 КМ

Сарајево - Харис Приганица, Мирза Турковић и Мугдим Омановић, сви из Сарајева, ухапшени су због сумње да су опљачкали пословнице Тржног центра „Бинго“ у Бугојну и Сарајеву и из њих украли око 170.000 марака.

Лисице на руке су им ставили припадници Федералне управе полиције (ФУП) у ноћи између понедјељка и уторка.

- У току је криминалистичка обрада ухапшених, који ће бити предати Кантоналном тужилаштву Сарајево на даље поступање - наведено је из ФУП-а, додајући да су им у хапшењу помоћ пружили припадници Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) БиХ.

Незванично сазнајемо да је полиција против тројке прикупила довољно чврстих доказа да неки чак размишљају да све признају.

У ФУП-у су, наводећи иницијале, потврдили да су пронашли бројне доказе против осумњичених, као и оружје и полицијске униформе. Казали су да се ухапшени могу довести и у везу са већим бројем других оружаних пљачки на подручју ФБиХ. Нису могли да откривају више детаља.

Ухапшени су познати полицији одраније као починиоци кривичних дјела. Занимљиво је да је Мирза Турковић прије само три мјесеца изашао из затвора, гдје је провео четири године због више кривичних дјела. Ово је потврдио и његов адвокат Омар Мехмедбашић, који је казао да се његов клијент бранио ћутањем.

- Након разматрања доказа мислим да ће мој клијент дати изјаву у тужилаштву - рекао је Мехмедбашић.

Турковић је, између осталог, у јавност доспио након што је пљачкајући пумпу „Енергопетрола“ у сарајевском насељу Пофалићи добио батине када му радник пумпе отео пиштољ, а потом га и претукао. Ћутањем се бранио и Приганица, који је хапшен 2007. године заједно са Сенадом Џанановићем из Рогатице и Немањом Михајловићем због крађе.

Тржни центар „Бинго“ у Бугојну опљачкан је у недјељу навече када су разбојници у униформама на којима је писало „полиција“ пријетећи пушкама украли 64.000 КМ. На сличан начин опљачкан је и „Бинго“ у сарајевском насељу Бињежево, 22. октобра. Разбојници су, баш као и у случају пљачке бугојанског „Бинга“, упали у објекат на крају радног времена, такође обучени у полицијске униформе.

Претрес станова

Током претреса станова које су, како се претпоставља, користили осумњичени пљачкаши, пронађени су панцири, ротације, полицијске униформе.

- Пронађена су и ротациона свјетла, аутоматске пушке, пиштољи, маске, већа количина новца, регистарске таблице, те други предмети који су коришћени за извршење кривичних дјела или потичу из кривичних дјела - казали су у Федералној управи полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана