Лажни полицајац SIPA опљачкао суграђане

Небојша Томашевић
Лажни полицајац SIPA опљачкао суграђане

Бањалука - Ранко Гатарић (39) из Бањалуке ухапшен је због сумње да се лажно представио као полицајац и да је од Бањалучанке, чије идентитет није саопштен, отео лична документа, кључ аутомобила и одјећу.

Из Центра јавне безбједности Бањалука, наводећи иницијале, саопштено је да је Гатарић 18. августа пресрео "форд" у којем су били оштећена Бањалучанка и њен познаник. Све се дешавало у улици Франца Шуберта.

- Осумњичени Р. Г. је око 1.50 часова зауставио "форд" и од возача затражио документа. Жени за воланом је рекао да је полицајац Агенције за истраге и заштиту SIPA те је почео да галами и рекао јој да изађе из возила - саопштено је из ЦЈБ Бањалука.

Додаје се да је жена након што је изашла искористила тренутак непажње лажног полицајца и побјегла.

- Истовремено из возила је истрчао и сувозач и такође побјегао. Осумњичени Р. Г. је након што су они побјегли узео кључ возила, лична документа и одјећу Бањалучанке и мирно одшетао са мјеста пљачке - рекли су у полицији.

Истакли су да је након хапшења код осумњиченог полиција пронашла украдене ствари које ће бити враћене власницима.

- О овом случају је обавијештен и дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука који је наредио спровођење истраге. Осумњиченог теретимо за крађу и лажно представљање. Више детаља не можемо изнијети у овом тренутку - рекли су у ЦЈБ Бањалука.

Ово је трећи сличан случај забиљежен од почетка године у Српској. Крајем јуна полиција је ухапсила Владимира П. и Слободана Ј. из Пала, јер су се лажно представили као полицајци и претресли стан једне породице у Палама од које су украли два мобилна телефона. Они су ову породицу малтретирали и вријеђали. Почетком јануара тројица разбојника, који су се лажно представили као полицајци, опљачкали су кућу цвјећара Милића Петровића у Обудовцу код Шамца. Украли су скупоцјени "мерцедес", новац и накит.

Клиника

Према незваничним информацијама, осумњичени Ранко Гатарић након испитивања у полицији спроведен је на бањалучку Психијатријску клинику.

- Током испитивања посумњало се да он можда има одређене психичке сметње и да је лабилна особа. Због тога је и одведен у клинику на преглед. Тек након изјашњења доктора биће одлучено које ће мјере бити предузете против њега - рекао је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана