Lažni direktor pokrao staricu

Goran Obradović foto: G.Šurlan
Lažni direktor pokrao staricu

Banjaluka - Banjalučka policija traga za muškarcem koji je u Banjaluci prevario i opljačkao staricu Vukosavu Zdravković (77) iz tog grada i od nje uzeo 750 evra.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka rekli su, navodeći inicijale, da je nepoznata osoba 26. septembra u ulici Majke Jugovića prišla Zdravkovićevoj i predstavio se kao direktor firme.

- On joj je rekao da mu je brat imao saobraćajnu nesreću i da mu hitno treba 500 evra. Starica je zatim sa tim muškarcem otišla do svog stana i dala mu novac uz dogovor da ga vrati drugi dan, što on nije ispoštovao - istakli su u policiji.

Zdravkovićeva je juče ispričala da je sa suprugom Milanom bila u šetnji kada se kod Venecija mosta zaustavio automobil i vozač ih zamolio za pomoć.

- U vozilu je bio muškarac starosti između 60 i 70 godina, žena malo mlađa od njega i momak od dvadesetak godina. Čovjek koji je vozio pričao je čudnim naglaskom i zamolio nas da mu pokažemo neke ulice u Banjaluci jer se ne može snaći - rekla je Zdravkovićeva. Ona je dodala da su zatim sjeli sa njim u vozilo i pokazivali im ulice i da su svi bili ljubazni i prijatni, a on im je zbog toga dao sto dolara.

- Prvo sam odbila da uzmem taj novac, ali on je bio uporan. Tokom vožnje mu je zvonio mobilni telefon i on se pravio kao da razgovara sa ljekarom. Zatim nam je rekao da je on direktor firme "Soni" i da mu je brat imao saobraćajnu nesreću i da se nalazi u bolnicu. Rekao je kako mu doktor traži 500 evra da operiše brata, ali da neće da primi dolare - pojasnila je starica.

Prema njenim riječima on je pitao nju da mu posudi taj novac i da će odmah drugi dan da vrati.

- Bilo mi ga je žao i otišli smo kod nas u stan i ja ni u jednom trenutku nisam posumnjala da me pokušavaju prevariti. Kada smo došli momak je ostao u vozilu, a njih dvoje su se popeli sa nama u stan. Žena je bila uznemirena i drhtala i ja sam joj skuvala kafu i dala malo vina da popije, a on je pitao da ode u toalet. Kada je išao u toalet vidio je gdje držim kasu sa novcem - istakla je Zdravkovićeva.

Ona je zatim dodala da kada su im dali novac oni su otišli i obećali se javiti i vratiti.

Međutim on se više nije javljao, a u nedjelju dok su oni šetali, a jedna djevojka im čistila stan, taj prevarant je opet ušao u njihov stan i ukrao kasu u kojoj se nalazilo još 250 evra, ali i dokumenti, zdravstveni nalazi i druge stvari prevarenih supružnika.

- U sobi sam prvo našla torbicu koja je ostala iza njega. Kada sam primijetila da mi je ukrao kasu, odmah sam otišla u banku i blokirala račune kako ne bi digao i taj novac - istakla je starica i dodala da bi ga prepoznala kada bi ga ponovo vidjela.

Profesionalci

Izvor blizak istrazi ispričao je da se radi o profesionalnim prevarantima, koji vjerovatno nisu iz Banjaluke.

- Ovo nije jedini slučaj prevare u Banjaluci. Imamo još nekoliko sličnih prevara i provjeravamo da li se radi o istim osobama, pojasnio je naš izvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana