Lažni bombaš za pola sata prijetio tri puta

Sanja Amidžić
Lažni bombaš za pola sata prijetio tri puta

Bijeljina - Policija traga za lažnim bombašem, koji je u petak za samo pola sata tri puta dojavio da su postavljene bombe i to ispod sanitetskog vozila Hitne pomoći, u hotelu "Drina" i u apoteci.

Protivdiverzionim pregledom terena i objekata pripadnici Centra javne bezbjednosti Bijeljina utvrdili su da se radi o lažnim uzbunama, jer ni u jednom slučaju nisu pronađene "paklene mašine". Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" istraga je i dalje trajala i niko nije uhapšen.

U Centru javne bezbjednosti Bijeljina rekli su da je policija dojavu o postavljenoj eksplozivnoj napravi pod sanitetsko vozilo zaprimila od ljekara ove zdravstvene ustanove desetak minuta iza ponoći.

- Samo sedam minuta kasnije dežurne operativce u CJB pozvao je recepcioner hotela "Drina", koji je rekao da mu je putem telefona nepoznati muškarac rekao da je u ovom ugostiteljskom objektu postavljena bomba - kazali su u bijeljinskoj policiji.

Poslije dvadesetak minuta u policiju je stigla prijava da je u jednoj od apoteka u centru Bijeljine postavljena eksplozivna naprava.

- Policijske patrole su izašle na teren i utvrdile da su dojave bile neosnovane, jer eksplozivne naprave nisu pronađene - kazali su u policiji.

Da lažne dojave o postavljenim bombama na području Bijeljine nisu rijetkost govori podatak da se hotel "Drina" u posljednjih dvadesetak dana dva puta našao na meti lažnih bombaša. Tako su gosti hotela 14. februara ove godine u gluvo doba noći morali da napusti hotel, jer je nepoznato lice pozvalo recepciju i reklo da je u tom objektu postavljena bomba. Pregledom je utvrđeno da je u pitanju lažna prijava.

Lani su u više navrata na isti način meta bili sudovi na području Bijeljine. Tako je početkom decembra prošle godine nepoznata osoba dojavila da je u zgradi Osnovnog i Privrednog suda postavljena bomba. Budući da je to bilo u špicu radnog vremena radnici su brzo evakuisani, a pregledom je utvrđeno da se radi o lažnoj uzbuni. Isti slučaj ponovio se samo mjesec ranije kada je osoba pozvala sud izgovorivši rečenicu: "Merhaba, u sudu je bomba". I ovo je bila jedna od lažnih dojava. Ovom nizu prethodila je isto takva dojava kada je krajem septembra lažna bomba ispraznila sudnice. Zbog ovih slučajeva još niko nije uhapšen.

Dojava uz povik "Alahu-ekber"

Gojko G. (31) iz Prnjavora hapšen je u septembru prošle godine nakon što je poslao dojavu da je u Okružnom sudu u Banjaluci postavljena bomba.

- Postavljen je eksploziv na drugom spratu. Eksplodiraće za 20 minuta. Alahu-ekber - rekao je tada lažni bombaš.

Odmah nakon tog zaposleni su evakuisani, a pregledom objekata bomba nije pronađena. Sličan slučaj dogodio se godinu ranije u Osnovnom sudu u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana