Лажни бомбаш за пола сата пријетио три пута

Сања Амиџић
Лажни бомбаш за пола сата пријетио три пута

Бијељина - Полиција трага за лажним бомбашем, који је у петак за само пола сата три пута дојавио да су постављене бомбе и то испод санитетског возила Хитне помоћи, у хотелу "Дрина" и у апотеци.

Противдиверзионим прегледом терена и објеката припадници Центра јавне безбједности Бијељина утврдили су да се ради о лажним узбунама, јер ни у једном случају нису пронађене "паклене машине". До закључења овог броја "Гласа Српске" истрага је и даље трајала и нико није ухапшен.

У Центру јавне безбједности Бијељина рекли су да је полиција дојаву о постављеној експлозивној направи под санитетско возило запримила од љекара ове здравствене установе десетак минута иза поноћи.

- Само седам минута касније дежурне оперативце у ЦЈБ позвао је рецепционер хотела "Дрина", који је рекао да му је путем телефона непознати мушкарац рекао да је у овом угоститељском објекту постављена бомба - казали су у бијељинској полицији.

Послије двадесетак минута у полицију је стигла пријава да је у једној од апотека у центру Бијељине постављена експлозивна направа.

- Полицијске патроле су изашле на терен и утврдиле да су дојаве биле неосноване, јер експлозивне направе нису пронађене - казали су у полицији.

Да лажне дојаве о постављеним бомбама на подручју Бијељине нису ријеткост говори податак да се хотел "Дрина" у посљедњих двадесетак дана два пута нашао на мети лажних бомбаша. Тако су гости хотела 14. фебруара ове године у глуво доба ноћи морали да напусти хотел, јер је непознато лице позвало рецепцију и рекло да је у том објекту постављена бомба. Прегледом је утврђено да је у питању лажна пријава.

Лани су у више наврата на исти начин мета били судови на подручју Бијељине. Тако је почетком децембра прошле године непозната особа дојавила да је у згради Основног и Привредног суда постављена бомба. Будући да је то било у шпицу радног времена радници су брзо евакуисани, а прегледом је утврђено да се ради о лажној узбуни. Исти случај поновио се само мјесец раније када је особа позвала суд изговоривши реченицу: "Мерхаба, у суду је бомба". И ово је била једна од лажних дојава. Овом низу претходила је исто таква дојава када је крајем септембра лажна бомба испразнила суднице. Због ових случајева још нико није ухапшен.

Дојава уз повик "Алаху-екбер"

Гојко Г. (31) из Прњавора хапшен је у септембру прошле године након што је послао дојаву да је у Окружном суду у Бањалуци постављена бомба.

- Постављен је експлозив на другом спрату. Експлодираће за 20 минута. Алаху-екбер - рекао је тада лажни бомбаш.

Одмах након тог запослени су евакуисани, а прегледом објеката бомба није пронађена. Сличан случај догодио се годину раније у Основном суду у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана