Lažni bombaš prekinuo koncert Jovana Perišića

Nebojša Tomašević
Lažni bombaš prekinuo koncert Jovana Perišića

Bijeljina - Policija traga za osobom koja je lažno prijavila da je u bijeljinskom lokalu "Kafanska vrata" podmetnuta bomba i tako prekinula nastup poznatog folk-pjevača Jovana Perišića.

Dojava je upućena bijeljinskoj policiji u četvrtak oko 23.20 časova. Nakon toga u kafanu je poslata specijalna patrola policije, pa je koncert Perišića prekinut. Svi gosti i kompletno osoblje su evakuisani.

U bijeljinskom Centru javne bezbjednosti su potvrdili da je protivdiverzionim pregledom utvrđeno da nema eksplozivne naprave i da je riječ o lažnoj prijavi.

U lokalu "Kafanska vrata" su istakli da je zbog ove dojave o bombi došlo do uznemirenja gostiju, ali i minusa na računu.

- Prekid koncerta je trajao oko 45 minuta. Neki gosti su se baš bili prepali. Nakon nastavka u kafani je bilo mnogo manje posjetilaca. Ne znamo ko je mogao tako nešto da uradi, ali ovo nije prvi put. Nadamo se da će policija stati u kraj onome ko uznemirava ljubitelje pjesme i pošten narod - rekli su u lokalu "Kafanska vrata".

Lažna prijava o postavljenoj bombi u ovoj kafani zabilježena je i tokom noći između 23. i 24. marta 2015. godine. 

Lažne dojave o postavljenim eksplozivnim napravama na javnim mjestima i ispod vozila u posljednje vrijeme su učestale u svim dijelovima Republike Srpske. Policija još traga za "lažnim bombašem" koji je 20. marta prijavio da je ispod sanitetskog vozila u krugu Opšte bolnice "Mladen Stojanović" u Prijedoru postavljena bomba. Koliko su učestale ovakve dojave govori podatak da je početkom marta policiji u Doboju za samo deset minuta lažno dojavljeno da su postavljene bombe ispod pojedinih policijskih vozila, u podrumu policijske stanice i hotelu "Integra" u tom gradu. Pet dana ranije isto se desilo na području Bijeljine. Tada su lažni bombaši u rasponu od samo pola sata dojavili da su postavljene bombe ispod sanitetskog vozila Hitne pomoći, u hotelu "Drina" i jednoj apoteci. Hotel "Drina" se na meti lažnih bombaša našao i u februaru ove godine. Tada su gosti hotela morali u gluvo doba noći da napuste sobe dok se ne završi pregled objekta, gdje je utvrđeno da je u pitanju lažna uzbuna.

Sudovi

Na meti lažnih bombaša lani su bili i osnovni i okružni sudovi u Republici Srpskoj. Početkom decembra dojavljeno je da su postavljene bombe u zgrade Privrednog i Osnovnog suda u Bijeljini. Lani je meta lažnog bombaša bio i Okružni sud u Banjaluci. Tada je ovu pravosudnu instituciju pozvala osoba koja je rekla: "Postavljena je eksplozivna naprava na drugom spratu. Eksplodiraće za 20 minuta. Alahu-ekber." Nakon toga policija je uhapsila Gojka G. iz Prnjavora zbog sumnje da je on uputio ovaj poziv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana