Лажни бомбаш прекинуо концерт Јована Перишића

Небојша Томашевић
Лажни бомбаш прекинуо концерт Јована Перишића

Бијељина - Полиција трага за особом која је лажно пријавила да је у бијељинском локалу "Кафанска врата" подметнута бомба и тако прекинула наступ познатог фолк-пјевача Јована Перишића.

Дојава је упућена бијељинској полицији у четвртак око 23.20 часова. Након тога у кафану је послата специјална патрола полиције, па је концерт Перишића прекинут. Сви гости и комплетно особље су евакуисани.

У бијељинском Центру јавне безбједности су потврдили да је противдиверзионим прегледом утврђено да нема експлозивне направе и да је ријеч о лажној пријави.

У локалу "Кафанска врата" су истакли да је због ове дојаве о бомби дошло до узнемирења гостију, али и минуса на рачуну.

- Прекид концерта је трајао око 45 минута. Неки гости су се баш били препали. Након наставка у кафани је било много мање посјетилаца. Не знамо ко је могао тако нешто да уради, али ово није први пут. Надамо се да ће полиција стати у крај ономе ко узнемирава љубитеље пјесме и поштен народ - рекли су у локалу "Кафанска врата".

Лажна пријава о постављеној бомби у овој кафани забиљежена је и током ноћи између 23. и 24. марта 2015. године. 

Лажне дојаве о постављеним експлозивним направама на јавним мјестима и испод возила у посљедње вријеме су учестале у свим дијеловима Републике Српске. Полиција још трага за "лажним бомбашем" који је 20. марта пријавио да је испод санитетског возила у кругу Опште болнице "Младен Стојановић" у Приједору постављена бомба. Колико су учестале овакве дојаве говори податак да је почетком марта полицији у Добоју за само десет минута лажно дојављено да су постављене бомбе испод појединих полицијских возила, у подруму полицијске станице и хотелу "Интегра" у том граду. Пет дана раније исто се десило на подручју Бијељине. Тада су лажни бомбаши у распону од само пола сата дојавили да су постављене бомбе испод санитетског возила Хитне помоћи, у хотелу "Дрина" и једној апотеци. Хотел "Дрина" се на мети лажних бомбаша нашао и у фебруару ове године. Тада су гости хотела морали у глуво доба ноћи да напусте собе док се не заврши преглед објекта, гдје је утврђено да је у питању лажна узбуна.

Судови

На мети лажних бомбаша лани су били и основни и окружни судови у Републици Српској. Почетком децембра дојављено је да су постављене бомбе у зграде Привредног и Основног суда у Бијељини. Лани је мета лажног бомбаша био и Окружни суд у Бањалуци. Тада је ову правосудну институцију позвала особа која је рекла: "Постављена је експлозивна направа на другом спрату. Експлодираће за 20 минута. Алаху-екбер." Након тога полиција је ухапсила Гојка Г. из Прњавора због сумње да је он упутио овај позив.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана