Lažni bombaš pogriješio sud?

N. Tomašević, M. Vujić
Lažni bombaš pogriješio sud?

Banjaluka - Osoba koja je lažno prijavila da su u banjalučkom Osnovnom sudu postavljene dvije bombe imala je cilj da uplaši zaposlene u Osnovnom sudu u Gradišci, saznaje "Glas Srpske".

Izvor blizak pravosuđu kazao je da policija ima određene dokaze da je dojavu uputio muškarac koji je ranije izgubio spor u Osnovnom sudu u Gradišci.

- On je izrevoltiran time želio da uplaši radnike Osnovnog suda u Gradišci i da im se na taj način osveti. S obzirom na to da je bio na području Banjaluke kada je pozvao broj 122, dobio je banjalučki Operativni centar MUP-a RS umjesto policije Gradiška. Dežurnom operateru je samo rekao da je u Osnovnom sudu postavljena bomba i spustio slušalicu. Nije rekao da misli na onaj u Gradišci. On je dojavu uputio putem mobilnog telefona s mreže "Halo" s početnim brojem 064 - kazao je ovaj izvor.

U CJB Banjaluka istakli su da su u okviru istrage o bombama saslušali nekoliko osoba.

- Za sada niko nije osumnjičen niti je otkriven motiv. Istraga je u toku i ne možemo otkrivati detalje - kazala je portparol CJB Banjaluka Marija Markanović.

Dojava o navodnom postavljanju dvije bombe upućena je u ponedjeljak u 7.55 časova, pet minuta prije početka rada banjalučkog Osnovnog suda. Policija je ubrzo blokirala okolne ulice i ulaze u sud.

Malobrojni zaposleni i stranke su izašli bez panike. Okupljeni građani pitali su se u čudu šta se dešava.

- Da nije neko ubijen ili je sud opet zapaljen - pitala je jedna Banjalučanka kada ju je policija zamolila da ne prolazi ulicom pored suda.

Pojedinci su se pitali kako neko može da postavi bombu u sud koji obezbjeđuje policija i koji ima detektor metala na ulazu. Protivdiverzioni pregled zgrade u potrazi za bombama trajao je oko dva časa. Utvrđeno je da nema eksplozivnih naprava te su se nakon toga zaposleni vratili u svoje kancelarije i nastavili da rade.

Starateljstvo

Prema nezvaničnim informacijama, muškarac koji je dojavio da su u sudu postavljene bombe izgubio je spor u vezi sa starateljstvom nad djetetom u brakorazvodnoj parnici.

Ovaj spor je vođen u Osnovnom sudu u Gradišci i nedavno je okončan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana