Lažne maserke starcu ukrale 1.800 maraka

Nebojša Tomašević
Lažne maserke starcu ukrale 1.800 maraka

Kozarska Dubica - Lažne maserke su od Radomira Trubarca (94) iz Kozarske Dubice ukrale 1.800 maraka.

Kako je potvrđeno u Centru javne bezbjednosti Prijedor, dvije osobe su se starcu predstavile kao članice humanitarne organizacije koje pružaju pomoć starijim osobama. Dodali su da je prevaru, koja se dogodila između 22. i 24. januara, prijavio Trubarčev sin Miroslav (69).

- Prema prijavi, dvije žene su došle u kuću njegovog oca i rekle da nude besplatnu masažu starijim osobama. Nakon što je izmasiran, Radomir je otišao u drugu prostoriju da naloži vatru, što su prevarantkinje iskoristile i ukrale novac iz njegovog noćnog ormarića iz sobe - naveli su u CJB Prijedor i dodali da je u toku istraga s ciljem identifikovanja i hapšenja osumnjičenih.

Radomirov sin Miroslav ispričao je da je njegovog oca opljačkala starija žena crne kose koja ga je izmasirala. Kazao je da je prije "crnke" na vrata kuće njegovog oca dolazila plavuša koja mu je nudila masažer.

- Prvo je došla žena plave kose i ponudila ocu da kupi masažer. On je to odbio jer je ranije prevaren za istu stvar. Nakon pola sata došla je starija žena crne kose i rekla da je iz humanitarne organizacije, da nudi pomoć i besplatnu masažu. Čim je ušla u kuću, odmah je počela da ga masira, a zatim ga odvela u sobu rekavši mu da legne na krevet - kazao je Miroslav. On vjeruje da je plavuša izviđala teren za crnku kako bi se uvjerile da je otac sam.

Prema njegovim riječima, kada je žena završila s masažom, on ju je pitao da plati uslugu, ali, nažalost, to ga je, kako kaže, koštalo mnogo više.

- Rekla mu je da je besplatno, ali je on odlučio da je počasti, te je iz noćnog ormarića uzeo novčanik, donio 10 maraka i dao joj. Ona je vjerovatno posmatrala gdje drži pare, pa je iskoristila njegovu nepažnju. Dok je on otišao da naloži vatru u dnevni boravak, ona ga je pokrala i otišla - ispričao je Miroslav Trubarac.

Naglasio je da je ta žena na odlasku iz kuće ocu Radomiru rekla da se zaključa i da nikuda ne ide sat do dva.

- To je vjerovatno uradila da bi mogla pobjeći ako on shvati da je opljačkan. Međutim, otac je tek sutradan otkrio da nema novca, pa smo sve prijavili policiji - rekao je Trubarac.

Izvor blizak istrazi je kazao da je starac opljačkan na sličan način kao što su do sada "operisale" Ilda H. (21), Emina D. (20) i maloljetnica (16), koje su zbog sličnih prevara bile uhapšene u Doboju. One su od dvije starice ukrale veliku količinu novca tako što su se lažno predstavile kao medicinske radnice Centra za socijalni rad koje pružaju besplatnu pomoć i masažu, te ušle kod njih. Utvrđeno je da je jedna masirala opljačkane žene, a druga iz kuća pokupila novac. Protiv njih je podnesen izvještaj tužilaštvu i puštene su da se brane sa slobode.

U CJB Prijedor nisu mogli da kažu da li se ovi slučajevi povezuju, samo su istakli da je istraga u toku.

Prethodni slučajevi

1. Dvije djevojke, lažno se predstavljajući kao maserke, sredinom aprila prošle godine od Miloša Tubina (81) iz Sanskog Mosta ukrale 180 evra.

2. Dvije žene u junu 2014. u Brodu opljačkale starca, od kojeg su uzele bankovnu karticu i pin kod i zatim sa njegovog računa digle novac.

3. Ilda H. (21), Emina D. (20) i maloljetnica (16) uhapšene u Doboju u oktobra prošle godine jer su od dvije starice ukrale veliku količinu novca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana