Lažna novinarka uzimala novac pod plaštom humanosti

Nevena Bunić
Lažna novinarka uzimala novac pod plaštom humanosti

Doboj - Policija u Doboju istražuje slučaj lažne novinarke Alternativne televizije koja je na prevaru uzela novac od dobojskog preduzeća „Trebavaekspres“ za izmišljenu humanitarnu akciju.

Žena koja se predstavljala kao Sanja Petrović i novinarka Alternativne televizije sredinom novembra zvala je ovo preduzeće sa mobilnog telefona. Rekla je da ova medijska kuća organizuje humanitarnu akciju za pomoć ženi sa invaliditetom iz Crne Rijeke i da će snimiti sve privrednike iz ovog grada koji pomognu. Sastanak je navodno trebalo da se održi u jednom hotelu u Doboju.

Druga žena sa deformitetom narednog dana je došla u preduzeće, pozvala se na prethodni telefonski razgovor sa navodnom novinarkom, potpisala priznanicu i uzela 100 maraka. Kada su radnici „Trebavaekspresa“ uzvratili poziv na poznati broj, Sanju nisu dobili, a rečeno im je da je imala smrtni slučaj i da će se javiti.

- Niko se nije javio, nakon čega smo alarmirali policiju. Žena koja je uzela novac je izgledala bolesno. Iako uvijek provjeravamo kome dajemo pare, ovoga puta nismo, ali imamo potpis na priznanici - rekao je šef saobraćaja „Trebavaekspresa“ Asmir Hodžić.

Istakao je da suma koju su dali ženi nije velika, ali da žele da ukažu na ovakve prevare i upozore građane.

- Naše preduzeće se oduvijek odazivalo humanitarnim akcijama i voljni smo pomoći, ali ne bih želio da ova žena prevari i druge. Na kraju krajeva, ovako i nepravedno narušava ugled ove medijske kuće - kazao je Hodžić.

U policiji su rekli da im je slučaj prijavljen juče i da rade na rasvjetljavanju svih okolnosti.

- Pokrenuli smo istragu i radimo na pronalasku ovih žena, kao i utvrđivanju činjenica. Prema navodima prijave oštećenog, one su osumnjičene za krivično djelo prevara - rekli su u Policijskoj upravi Doboj.

ATV

U Alternativnoj televiziji su rekli da u njihovoj medijskoj kući ne radi novinarka koja se zove Sanja Petrović.

- To definitivno nije naša radnica. Osuđujemo svakoga ko u lažno ime uzima novac od drugih za humanitarne akcije, a naročito one koji koriste ime naše televizije. Vjerovatno je neko vidio naše priloge o socijalnim slučajevima, pa je došao na ideju da može prevariti ljude igrajući na kartu bolesnih - rekli su u ovoj televiziji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana