Лажна млада преко Фејсбука узела 12.000 КМ

Невена Бунић
Лажна млада преко Фејсбука узела 12.000 КМ

Зворник - Двадесетогодишњи З. А. из Зворника ухапшен је због сумње да је путем лажних профила атрактивних дјевојака на друштвеној мрежи "Фејсбук" од двоструко старијег Добојлије изнудио 11.894 марке.

Полиција је осумњиченом ставила лисице на руке у понедјељак, а хапшењу је претходила детаљна истрага којом је расвијетљена ова несвакидашња превара.

Младић је половином прошле године направио лажни профил са фотографијама атрактивне дјевојке, а потом је контактирао са Добојлијом који има око 40 година. Након дужег дописивања, преварант је сазнао све о будућој жртви преваре.

- Сазнао је ко су му чланови породице, гдје ради, колика су му примања. Послије су почели да размјењују љубавне поруке, а Зворничанин му је предлагао и брак и заједнички пут у иностранство - рекао је извор близак истрази.

Млади преварант је од оштећеног тражио да му уплати новац на банковни рачун и путем поште, што је наивни Добојлија и учинио. Њихова "љубав" је цвјетала све док несуђени младожења није пожелио да се коначно виде.

- Оштећени је тражио да се састану, али младић се, лажно се представљајући, правдао да нема времена - испричао је извор.

Послије неколико пропалих састанака и када је почео да сумња у искреност осјећања наводне дјевојке, Добојлија је одбио да уплаћује новац. То је био крај њихове виртуелне "везе", а умјесто брака Добојлија је добио пријетње.

- Зворничанин је почео да му пријети. И даље се представљајући као дјевојка, рекао је да има брата и пријатеље који ће га пребити ако "јој" не да новац. Направио је још неколико лажних профила дјевојака на основу којих је на исти начин преварио Добојлију - казао је извор.

Додао је да је жртва преваре и даље уплаћивала новац, те у више наврата Зворничанину дала 11.894 марке.

- У једном моменту све му је прекипјело, па је случај пријавио полицији - испричао је овај извор.

У Полицијској управи Добој кажу да су расвијетлили случај на основу детаљне истраге и сарадње са колегама у Зворнику.

- З. А. осумњичен је за кривична дјела изнуду и превару. Након хапшења у Зворнику предат је у надлежност Окружног тужилаштва у Добоју - рекли су у ПУ Добој.

Претрес

Полиција је на основу наредбе Основног суда у Зворнику претресла стан, просторије и возило које осумњичени користи.

- Пронађени су и одузети мобилни телефони, лаптопи, СИМ картице, новац у различитим валутама и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку - рекли су у полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана