Lažna maserka pljačka penzionere

Goran Obradović
Lažna maserka pljačka penzionere

Banjaluka - Policija traga za prevarantkinjom koja se lažno predstavlja kao medicinska sestra i maserka, a u stvari pljačka starije Banjalučane, saznaje "Glas Srpske".

Za sada su policiji prijavljena dva slučaja, u jednom je prije 15 dana opljačkana starica Vidosava Micić u naselju Lazarevo, a u četvrtak je žrtva bio penzioner Nikola Osman, koji je opljačkan takođe u svojoj kući u Knežopoljskoj ulici u naselju Borik.

Na sličan način više penzionera je proteklih godina opljačkano. Djevojke su nalazile penzionere koji su živjeli sami i zatim bi, dok je jedna masirala, druga krala novac i nakit iz kuće.

Iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka rekli su, ne navodeći ime žrtve, da je Osman u četvrtak prijavio da se žena predstavila kao zastupnik koji prodaje medicinske aparate za masažu i tom prilikom iskoristila njegovu nepažnju i ukrala oko hiljadu maraka.

Osman je ispričao da je "maserka" u četvrtak ujutro došla na vrata njegovog stana i rekla da masira i prodaje aparate za masiranje. On ju je tada pustio u stan i nije ni slutio da je riječ o prevarantu.

- Prošla je skoro kroz sve sobe u stanu i na taj način "snimila" gdje se šta nalazi. Rekla mi je da legnem na krevet u spavaćoj sobi i izmasirala me. Potom sam otišao do kuhinje i uzeo novčanik i platio joj. Ona je vidjela gdje sam ostavio novčanik. Potom mi je rekla da odem do druge sobe i da tu legnem i da se odmorim - pojasnio je Osman.

Dok je on ležao, ona se vratila u tu sobu i iz novčanika ukrala sav novac, a zatim pobjegla. Kada je vidio šta se desilo, Osman je pozvao policiju, on ju je opisao kao ženu od oko 35 godina, tamne kose i srednje visine.

Na sličan način prije petnaestak dana opljačkana je i Vidosava Micić.

Njoj je tada nepoznata žena prišla dok je sjedila ispred svoje kuće u Lazarevu i rekla da je došla da je izmasira i pregleda, a zatim ju je opljačkala. Članovi njene porodice sumnjaju da je imala pomagača.

Micićeva je ženu uvela u kuću i zatim joj je lažna maserka rekla da legne na krevet. Ona je zatim zatvorila vrata sobe, zbog čega sumnjaju da je imala i pomagača koji je krao stvari po kući.

Starica je ispričala da ju je ta žena dobro izmasirala i da nije ni slutila šta se dešava. Poslije toga i njoj je rekla da pređe u kuhinju i da neko vrijeme leži na krevetu.

O kakvim profesionalcima je riječ govori i podatak da je starici poskidala prstenje sa ruku, a da nije ni primijetila. Potom joj je iz novčanika ukrala 100 maraka, koliko joj je ostalo od penzije, zlatne lančiće, pa čak i posteljinu iz sobe, a iz kuhinje kafu i druge stvari.

U oktobru prošle godine dobojska policija uhapsila je Idu H. (21), Eminu D. (20) i maloljetnicu (16) zbog sumnje da su na isti način pljačkale starije osobe u ovom gradu.

 

Raniji slučaji

- Od Radomira Trubarca (94) u oktobru prošle godine ukradeno 1.800 KM

- Dvije djevojke sredinom aprila prošle godine od Miloša Tubina (81) iz Sanskog Mosta ukrale 180 evra.

- Dvije žene u junu 2014. u Brodu opljačkale starca, od kojeg su uzele bankovnu karticu i pin kod i zatim sa njegovog računa digle novac.

- Ilda H. (21), Emina D. (20) i maloljetnica (16) uhapšene u Doboju u oktobru prošle godine, jer su od dvije starice ukrale veliku količinu novca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana