Лажна масерка пљачка пензионере

Горан Обрадовић
Лажна масерка пљачка пензионере

Бањалука - Полиција трага за преваранткињом која се лажно представља као медицинска сестра и масерка, а у ствари пљачка старије Бањалучане, сазнаје "Глас Српске".

За сада су полицији пријављена два случаја, у једном је прије 15 дана опљачкана старица Видосава Мицић у насељу Лазарево, а у четвртак је жртва био пензионер Никола Осман, који је опљачкан такође у својој кући у Кнежопољској улици у насељу Борик.

На сличан начин више пензионера је протеклих година опљачкано. Дјевојке су налазиле пензионере који су живјели сами и затим би, док је једна масирала, друга крала новац и накит из куће.

Из Центра јавне безбједности Бањалука рекли су, не наводећи име жртве, да је Осман у четвртак пријавио да се жена представила као заступник који продаје медицинске апарате за масажу и том приликом искористила његову непажњу и украла око хиљаду марака.

Осман је испричао да је "масерка" у четвртак ујутро дошла на врата његовог стана и рекла да масира и продаје апарате за масирање. Он ју је тада пустио у стан и није ни слутио да је ријеч о преваранту.

- Прошла је скоро кроз све собе у стану и на тај начин "снимила" гдје се шта налази. Рекла ми је да легнем на кревет у спаваћој соби и измасирала ме. Потом сам отишао до кухиње и узео новчаник и платио јој. Она је видјела гдје сам оставио новчаник. Потом ми је рекла да одем до друге собе и да ту легнем и да се одморим - појаснио је Осман.

Док је он лежао, она се вратила у ту собу и из новчаника украла сав новац, а затим побјегла. Када је видио шта се десило, Осман је позвао полицију, он ју је описао као жену од око 35 година, тамне косе и средње висине.

На сличан начин прије петнаестак дана опљачкана је и Видосава Мицић.

Њој је тада непозната жена пришла док је сједила испред своје куће у Лазареву и рекла да је дошла да је измасира и прегледа, а затим ју је опљачкала. Чланови њене породице сумњају да је имала помагача.

Мицићева је жену увела у кућу и затим јој је лажна масерка рекла да легне на кревет. Она је затим затворила врата собе, због чега сумњају да је имала и помагача који је крао ствари по кући.

Старица је испричала да ју је та жена добро измасирала и да није ни слутила шта се дешава. Послије тога и њој је рекла да пређе у кухињу и да неко вријеме лежи на кревету.

О каквим професионалцима је ријеч говори и податак да је старици поскидала прстење са руку, а да није ни примијетила. Потом јој је из новчаника украла 100 марака, колико јој је остало од пензије, златне ланчиће, па чак и постељину из собе, а из кухиње кафу и друге ствари.

У октобру прошле године добојска полиција ухапсила је Иду Х. (21), Емину Д. (20) и малољетницу (16) због сумње да су на исти начин пљачкале старије особе у овом граду.

 

Ранији случаји

- Од Радомира Трубарца (94) у октобру прошле године украдено 1.800 КМ

- Двије дјевојке средином априла прошле године од Милоша Тубина (81) из Санског Моста украле 180 евра.

- Двије жене у јуну 2014. у Броду опљачкале старца, од којег су узеле банковну картицу и пин код и затим са његовог рачуна дигле новац.

- Илда Х. (21), Емина Д. (20) и малољетница (16) ухапшене у Добоју у октобру прошле године, јер су од двије старице украле велику количину новца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана