Лакташанин тукао малољетника да би га приморао на вршење кривичних дјела

Срна
Лакташанин тукао малољетника да би га приморао на вршење кривичних дјела

Бањалука - Полиција из Лакташа поднијела је извјештај против два мушкарца због сумње да су крађама причинили материјалну штету од 1.500 КМ, а један од њих је осумњичен да је тукао малољетника да би га приморао да врши кривична дјела.

Извјештај је поднесен Окружном тужилаштву Бањалука против лица чији су иницијали Ђ.У. из Лакташа и Н.С. из Бањалуке, речено је Срни у Центру јавне безбједности Бањалука.

Они су од марта до 14. августа, заједно са малољетником из Лакташа, из откључане приватне гараже у Трну украли апарат за заваривање и сандук са месинганим водоматеријалом, чиме су причинили материјалну штету од 1.000 КМ.

Мушкарац чији су иницијали Ђ.У. је осумњичен да је са малољетником од маја до 17. августа из откључане гараже једног угоститељског објекта у Гламочанима код Лакташа украо већу количину алуминијског самоносивог кабла и акумулатор. Укупна вриједност украдене робе је 500 КМ.

Мушкарцу чији су иницијали Ђ.У. на терет је стављено и да је од јануара до почетка августа у мјесту Трн, општина Лакташи, више пута ударао рукама и ногама малољетника и пријетио да ће му запалити родитељску кућу, намјеравајући да га примора да, заједно са њим, врши кривична дјела. Осумњичен је да је починио кривично дјело угрожавање сигурности.

Срна незванично сазнаје да је извјештај поднесен против Ђуре Убипарипа и Недељка Свјетлановића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана