“Kupus razbojnik” policiju gađao noževima

Nebojša Tomašević
“Kupus razbojnik” policiju gađao noževima

Banjaluka - Dragan Radaković (44) iz Banjaluke, poznatiji kao “kupus razbojnik”, nakon pljačke prodavnice “Moj market” u nedjelju uveče gađao je policajce noževima kako bi izbjegao hapšenje, ali su ga oni ipak savladali.

Pljačku je počinio iako čeka odluku o žalbi kojom je tražio da mu bude smanjena četvorogodišnja kazna izrečena zbog više razbojništava. Radaković je u “Moj market” u banjalučkoj ulici Sime Matavulja upao oko 21.35 časova te prijeteći noževima oteo 350 KM. Dok je bio kod kasirke, prišao mu je radnik mesnice i istjerao ga napolje, prijeteći mu oštračem za noževe. Sumnjivac je sa plijenom istrčao iz prodavnice i počeo da bježi u pravcu naselja Nova varoš. Međutim, ubrzo je uočen u jednosmjernoj, mračnoj ulici, nadomak tranzita. U blizini razbojnika navodno su se zatekle dvije djevojke koje su, vidjevši ga kako trči držeći veliki kuhinjski nož, vrištale i dozivale pomoć. Njihovi povici su alarmirali stanare iz okolnih kuća. Razbojnik nije imao kud, pa je kroz gradilište popriječio ka tranzitu, a tamo ga je “dočekala” policija, ali i gosti iz obližnjeg kafića. Radaković je pri susretu sa policajcima na njih bacio dva noža, ali mu to nije pomoglo jer su ga brzo savladali.

- Nedugo nakon što su moje kćerke krenule u šetnju, čula sam galamu na ulici, a zatim ugledala više policijskih patrola. Uznemirene komšije su mi kazale da su čule od prolaznika da je razbojnik najvjerovatnije napao neke djevojke. Noge su mi klecale, ali sam uspjela da utrčim u kuću i pozovem kćerke. Čuvši da nisu srele pljačkaša, smirila sam se, ali ovu jezivu noć nikad neću zaboraviti - kazala je uplašena majka koja živi u blizini mjesta gdje je “pao” razbojnik.

Jedan od prolaznika koji se zatekao na pasareli je ispričao da je policija na tranzitu savladala razjarenog muškarca.

- Nije bio maskiran, nije čak imao ni kapuljaču. U prvi mah sam pomislio da je neko mlađi u pitanju, ali sam kasnije shvatio da je riječ o sredovječnom, ćelavom muškarcu - ispričao je ovaj prolaznik, ne želeći da nam se predstavi.

Nakon hapšenja, policija je pronašla noževe koje je Radaković bacio, ali i plijen iz marketa. Njegov novi pokušaj da dođe do “lake love” pretvorio se u fijasko, kao i u jednom slučaju lani. Praznih ruku ostao je i prilikom pljačke prodavnice “Daca i Ana” u naselju Obilićevo. Tada ga je otjerao vlasnik radnje, gađajući ga čim je stigao, pa čak i glavicama kupusa. Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, saopštili su da Radakovića zbog najnovije pljačke terete za razbojništvo i sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Iznuda

Dragan Radaković je za neuspio pokušaj pljačke prodavnice “Daca i Ana” i još tri razbojništva osuđen u decembru prošle godine na četiri godine zatvora. Proglašen je krivim za pljačke trgovina “Vesna”, “Super Kort” i “Kod Brke”, iz kojih je prijeteći nožem oteo oko 1.700 KM. Tokom pljačke prodavnice “Vesna” lakše je povrijedio vlasnika Đorđa M, koga je ubo nožem. Protiv njega se vodi istraga zbog sumnje da je pokušao da iznudi 55.000 KM od vlasnika banjalučkog restorana “Maj vej” Mladena Miškovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana