“Купус разбојник” полицију гађао ножевима

Небојша Томашевић
“Купус разбојник” полицију гађао ножевима

Бањалука - Драган Радаковић (44) из Бањалуке, познатији као “купус разбојник”, након пљачке продавнице “Мој маркет” у недјељу увече гађао је полицајце ножевима како би избјегао хапшење, али су га они ипак савладали.

Пљачку је починио иако чека одлуку о жалби којом је тражио да му буде смањена четворогодишња казна изречена због више разбојништава. Радаковић је у “Мој маркет” у бањалучкој улици Симе Матавуља упао око 21.35 часова те пријетећи ножевима отео 350 КМ. Док је био код касирке, пришао му је радник меснице и истјерао га напоље, пријетећи му оштрачем за ножеве. Сумњивац је са плијеном истрчао из продавнице и почео да бјежи у правцу насеља Нова варош. Међутим, убрзо је уочен у једносмјерној, мрачној улици, надомак транзита. У близини разбојника наводно су се затекле двије дјевојке које су, видјевши га како трчи држећи велики кухињски нож, вриштале и дозивале помоћ. Њихови повици су алармирали станаре из околних кућа. Разбојник није имао куд, па је кроз градилиште попријечио ка транзиту, а тамо га је “дочекала” полиција, али и гости из оближњег кафића. Радаковић је при сусрету са полицајцима на њих бацио два ножа, али му то није помогло јер су га брзо савладали.

- Недуго након што су моје кћерке кренуле у шетњу, чула сам галаму на улици, а затим угледала више полицијских патрола. Узнемирене комшије су ми казале да су чуле од пролазника да је разбојник највјероватније напао неке дјевојке. Ноге су ми клецале, али сам успјела да утрчим у кућу и позовем кћерке. Чувши да нису среле пљачкаша, смирила сам се, али ову језиву ноћ никад нећу заборавити - казала је уплашена мајка која живи у близини мјеста гдје је “пао” разбојник.

Један од пролазника који се затекао на пасарели је испричао да је полиција на транзиту савладала разјареног мушкарца.

- Није био маскиран, није чак имао ни капуљачу. У први мах сам помислио да је неко млађи у питању, али сам касније схватио да је ријеч о средовјечном, ћелавом мушкарцу - испричао је овај пролазник, не желећи да нам се представи.

Након хапшења, полиција је пронашла ножеве које је Радаковић бацио, али и плијен из маркета. Његов нови покушај да дође до “лаке лове” претворио се у фијаско, као и у једном случају лани. Празних руку остао је и приликом пљачке продавнице “Даца и Ана” у насељу Обилићево. Тада га је отјерао власник радње, гађајући га чим је стигао, па чак и главицама купуса. Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, саопштили су да Радаковића због најновије пљачке терете за разбојништво и спречавање службеног лица у вршењу службене дужности.

Изнуда

Драган Радаковић је за неуспио покушај пљачке продавнице “Даца и Ана” и још три разбојништва осуђен у децембру прошле године на четири године затвора. Проглашен је кривим за пљачке трговина “Весна”, “Супер Корт” и “Код Брке”, из којих је пријетећи ножем отео око 1.700 КМ. Током пљачке продавнице “Весна” лакше је повриједио власника Ђорђа М, кога је убо ножем. Против њега се води истрага због сумње да је покушао да изнуди 55.000 КМ од власника бањалучког ресторана “Мај веј” Младена Мишковића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана