Кућа код Петрова изгорјела до темеља, повријеђени мајка и син

Невена Бунић
Кућа код Петрова изгорјела до темеља, повријеђени мајка и син

Петрово - Велимирка Ковачевић (65) и њен син Зоран (37) повријеђени су у пожару који је избио у њиховој кући, која је до темеља изгорјела у Сочковцу код Петрова.

Ватрена стихија захватила је кућу у четвртак око 23 часа, а мајка и син успјели су да изађу на вријеме и да из пламене стихије извуку живе главе. Према незваничним информацијама, ватра је избила због лошег димњака. Убрзо након дојаве, стигли су ватрогасци и затекли престрављене Ковачевиће како стоје испред свог дома који је нестајао у пламену.

- Ватра је прво прогутала кров, а потом захватила и унутрашњост куће. У једном тренутку дошло је до урушавања спрата, након чега је све изгорјело. Пожар је гасило шест ватрогасаца са два возила, а ватру смо угасили сат након поноћи. Око три часа локализовали смо пожар јер је све дуго било ужарено - казао је шеф Професионалне ватрогасне јединице Петрово Драган Петковић.

Ковачевићи су након збрињавања у петровачком Дому здравља пребачени у добојску болницу “Свети апостол Лука”. Велимирка је због опекотина задржана на лијечењу, док је Зоран  на сопствену одговорност отпуштен из ове здравствене установе.

Како незванично сазнајемо, пожар је захватио ову кућу и 2004. године, када је изгорио кров.  Зоран и Велимирка живе сами, а Зоранов отац је погинуо у отаџбинском рату.

- Велимирка је особа са инвалидитетом и не може да ради јер јој је повријеђена нога, због чега прима социјалну помоћ. Зоран није запослен и ради за дневнице. Ковачевићи су дивне комшије и много ми је жао што их је ово снашло. Велимирка је увијек насмијана и ведра, а Зоран је добар и вриједан момак - казала је једна од комшиница Ковачевићевих.

У Полицијској управи Добој рекли су да су обавили увиђај и да раде на утврђивању тачног узрока пожара.

- На згаришту је био и инспектор за противпожарну заштиту. Вјештачења ће показати прави узрок пожара - навели су у ПУ Добој.

Потребна помоћ

Комшије Ковачевића испричале су да су Велимирка и Зоран у тешкој материјалној ситуацији и да им је свака помоћ добродошла.

- Ово је страшно што их је задесило, јер су добри људи и  увијек су другима помагали, без обзира на то што и сами живе веома тешко. Требало би да покренемо неку акцију прикупљања помоћи за њих, а можда би и општинске власти могле да припомогну. Не знам гдје ће спавати када изађу из болнице - казала нам је једна од комшиница Ковачевићевих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана