Кућа изгорјела у Кадином Селу код Пала, власнику ни трага

Невена Бунић
Кућа изгорјела у Кадином Селу код Пала, власнику ни трага

Пале - Права драма јуче се дешавала у Кадином Селу код Пала, гдје је у пожару изгорјела кућа Мирка Мухаремовића (54), још није био пронађен.

Полиција ни комшије нису успјели да пронађу власника Мирка Мухаремовића, због чега се претпостављало да је настрадао. Међутим током увиђаја на згаришту нису уочени ни откривени било какви остаци људског тијела.

Пожар је избио у недјељу око један час, а вјетар је ватру брзо распирио. Стара и трошна кућа изгорјела је до темеља.

Због неприступачног макадамског пута ватрогасци су били онемогућени да брзо интервенишу. Паркирали су возило два километра од пожара и заједно са полицајцем пјешке кренули до Мухаремовића. Када су стигли, затекли су ужарене остатке куће.

- И даље је горјело, иако је ватра била при крају. Нажалост нисмо успјели возилом да дођемо до мјеста пожара због лошег пута. Једино трактором је могуће доћи горе - рекао је припадник Ватрогасне јединице Пале Зоран Петровић.

Полиција је изашла на терен заједно са дежурним тужиоцем и инспектором за противпожарну заштиту. Увиђај је показао да на згаришту нема остатака људског тијела.

- Нису тачне информације да је власник куће настрадао у пожару, нема никаквих трагова. Узрок пожара биће познат након вјештачења - рекли су у Окружном тужилаштву Источно Сарајево.

У Полицијској управи Источно Сарајево нису могли да потврде да су пронашли власника. Покушали су да са њим контактирају, али безуспјешно.

Мјештани Кадиног Села су казали да се по селу прича да је Мухаремовић настрадао у пожару, јер му нема ни трага ни гласа.

- Наводно је пожар изазвала неисправна гријалица, јер Мирко није имао шпорет, а живио је сам. Надам се да је жив и да ће се појавити, била би права трагедија да је изгорио, он је добар човјек - рекао је један становник Кадиног Села.

Према незваничним информацијама, Мухаремовић воли да попије чашицу више, па поједини претпостављају да се напио и да негдје спава. Он није запослен, а од породице има само сина који не живи с њим.

Горио напуштени објекат

Напуштени објекат изгорио је јуче у Игманској улици у Сарајеву, а у пожару није било повријеђених. Ватрогасци су око шест часова добили дојаву о пожару, након чега су брзо стигли са два возила.

- Након неких 20 минута угасили смо пожар. У интервенцији је било седам ватрогасаца - рекли су у Ватрогасној бригади Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана