Krvoproliće u Očaušu kod Teslića: Puškom presudio bivšoj ljubavnici i sebi

Nevena Bunić
Krvoproliće u Očaušu kod Teslića: Puškom presudio bivšoj ljubavnici i sebi

Teslić - Desimir Klječanin (60) iz Očauša kod Teslića hicima iz automatske puške ubio je Milicu Klječanin (49), a potom je presudio i sebi.

Prema priči izvora “Glasa Srpske”, Desimir i Milica su oko deset godina bili ljubavnici, a on ju je ubio jer nije htjela da obnovi tajnu vezu. Krvoproliće se desilo u petak rano ujutro u Očaušu, kada je naoružani Desimir došao pred kuću nesrećne žene.

- Pozvonio je, a kada je Milica izašla ispred kuće, on je u nju ispalio nekoliko metaka. Nakon toga se okrenuo i pješke otišao na svoje imanje, koje se nalazi 250 metara daleko od njene kuće. Na tom mjestu je pušku prislonio na čelo i povukao obarač - ispričao je izvor blizak istrazi.

Tijelo stradale žene je pronašao njen sin, koji je nakon što je čuo pucnjavu istrčao iz kuće i ugledao majku kako leži u lokvi krvi.

Ubrzo je stigla policija, koja je prvo pronašla Milicu i čaure oko nje, a potom i Desimira.

- Na tijelu M. K. su bile povrede u predjelu grudi, dok je D. K. imao ranu na glavi. Pored njega je bilo i oružje. Dežurni tužilac je obavio uviđaj zajedno sa pripadnicima Sektora kriminalističke policije. Nakon vještačenja znaće se sve okolnosti slučaja - naveli su u policiji i dodali da još nisu okarakterisali ovaj slučaj.

Iako imaju isto prezime, Desimir i Milica nisu bili u rodu. Oboje su imali supružnike.

Mještani Očauša ispričali su da su njih dvoje dugo godina bili ljubavnici, sve dok Milica prije dvije ili tri godine nije okončala vezu, koja je bila javna tajna, iako su svi ćutali o tome.

- Htio je da se pomire, a ona ga je uporno odbijala. Pretpostavljamo da on to nije mogao da podnese, zbog čega je došlo do krvavog raspleta. Sada je najgore njenom mužu, jer ono o čemu se šuškalo sada se na najgori način potvrdilo. Ništa bolje nije ni Desimirovoj supruzi - rekao je jedan od mještana Očauša.

Uznemiravanje

Prema pričama komšija, Milica je Desimira ranije prijavila policiji zbog uznemiravanja, pa je pokrenut i sudski spor.

- Cijelo selo je šokirano zbog krvavog raspleta. Desimir ranije nije pravio probleme i niko nije mogao da pretpostavi da će počiniti zločin - rekao je jedan mještanin Očauša koji nije želio da mu objavimo ime.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana