Крвопролиће у Очаушу код Теслића: Пушком пресудио бившој љубавници и себи

Невена Бунић
Крвопролиће у Очаушу код Теслића: Пушком пресудио бившој љубавници и себи

Теслић - Десимир Кљечанин (60) из Очауша код Теслића хицима из аутоматске пушке убио је Милицу Кљечанин (49), а потом је пресудио и себи.

Према причи извора “Гласа Српске”, Десимир и Милица су око десет година били љубавници, а он ју је убио јер није хтјела да обнови тајну везу. Крвопролиће се десило у петак рано ујутро у Очаушу, када је наоружани Десимир дошао пред кућу несрећне жене.

- Позвонио је, а када је Милица изашла испред куће, он је у њу испалио неколико метака. Након тога се окренуо и пјешке отишао на своје имање, које се налази 250 метара далеко од њене куће. На том мјесту је пушку прислонио на чело и повукао обарач - испричао је извор близак истрази.

Тијело страдале жене је пронашао њен син, који је након што је чуо пуцњаву истрчао из куће и угледао мајку како лежи у локви крви.

Убрзо је стигла полиција, која је прво пронашла Милицу и чауре око ње, а потом и Десимира.

- На тијелу М. К. су биле повреде у предјелу груди, док је Д. К. имао рану на глави. Поред њега је било и оружје. Дежурни тужилац је обавио увиђај заједно са припадницима Сектора криминалистичке полиције. Након вјештачења знаће се све околности случаја - навели су у полицији и додали да још нису окарактерисали овај случај.

Иако имају исто презиме, Десимир и Милица нису били у роду. Обоје су имали супружнике.

Мјештани Очауша испричали су да су њих двоје дуго година били љубавници, све док Милица прије двије или три године није окончала везу, која је била јавна тајна, иако су сви ћутали о томе.

- Хтио је да се помире, а она га је упорно одбијала. Претпостављамо да он то није могао да поднесе, због чега је дошло до крвавог расплета. Сада је најгоре њеном мужу, јер оно о чему се шушкало сада се на најгори начин потврдило. Ништа боље није ни Десимировој супрузи - рекао је један од мјештана Очауша.

Узнемиравање

Према причама комшија, Милица је Десимира раније пријавила полицији због узнемиравања, па је покренут и судски спор.

- Цијело село је шокирано због крвавог расплета. Десимир раније није правио проблеме и нико није могао да претпостави да ће починити злочин - рекао је један мјештанин Очауша који није желио да му објавимо име.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана