Krvavih prepona Banjalučanin dovezen u bolnicu

Nebojša Tomašević
Krvavih prepona Banjalučanin dovezen u bolnicu

Banjaluka - Ranjavanje Siniše Papka (26) iz Banjaluke, koji je s ustrelnom ranom u predjelu prepona dovezen u banjalučku Službu hitne medicinske pomoći, juče je bilo obavijeno velom tajne jer nije bilo poznato ko je i gdje ranio ovog mladića.

Papka je, kako saznajemo, u Službu hitne pomoći “gofom 4” u sitnim satima dovezla još nepoznata osoba i ostavila ga “u rukama” medicinara. Taj automobil kasnije je pronašao Papkov brat u banjalučkom naselju Lauš, u Podgrmečkoj ulici. Izvor blizak istrazi kazao je da postoje brojna neodgovorena pitanja u vezi s ovim slučajem.

- Potrebno je utvrditi ko je vozio “golf” kojim je ranjeni Siniša Papak dovezen, te gdje je i kako ranjen. Policija od njega nije mogla uzeti izjavu zbog težine povreda, a ljekari inspektorima ne dozvoljavaju da ga ispitaju dok se ne oporavi. Zbog toga još ne znamo tačnu priču šta se i kako desilo - rekao je ovaj izvor “Glasa Srpske”.

Pojasnio je da je u pomenutom automobilu na mjestu suvozača pronađena krv za koju se pretpostavlja da je Sinišina.

- Potrebno je ipak to ispitati i vještačiti tragove, a to sve traje. Nadamo se da će mnoge stvari biti jasnije kada Siniša bude saslušan. Za sada se ne može isključiti ni  mogućnost da je možda sam sebe slučajno ranio - pojasnio je ovaj izvor “Glasa Srpske”.

Naglasio je da Papak odranije nije poznat po krivičnim djelima, niti je dovođen u vezu s nekim policijskim akcijama koje su provođene na području Banjaluke.

- U policijskim evidencijama je zabilježen jedino kao počinilac saobraćajnih prekršaja - kazao je naš izvor.

Policijska uprava Banjaluka saopštila je da im je ranjavanje mladića prijavljeno juče oko 1.20 časova iz Službe hitne pomoći.

- Pokrenuta je istraga u cilju utvrđivanja svih okolnosti nastanka povreda dvadesetšestogodišnjaka, koji je vozilom dovezen do Službe hitne medicinske pomoći. Policija preduzima sve potrebne mjere kako bi se utvrdilo mjesto i način povređivanja - rekli su u PU Banjaluka i potvrdili da je pronađeno vozilo kojim je ranjeni dovezen.

Istakli su da dok ne bude završena istraga ne mogu da kažu više informacija i da otkrivaju detalje o ovom slučaju.

Stanje

U Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske, navodeći inicijale, kazali su da je Siniša Papak zbrinut i da je njegovo zdravstveno stanje trenutno stabilno.

- Pacijent S. P. je zadobio ustrelnu ranu u području lijeve prepone i po prijemu je smješten na Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje. Nakon zbrinjavanja povreda, prebačen je na dalje liječenje na Kliniku za urologiju - rekli su u UKC-u RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana