Krvavi obračun u Mišićima kod Milića: Toljagom tukao rođaka pa dobio sjekirom po ruci

Nevena Bunić
Krvavi obračun u Mišićima kod Milića: Toljagom tukao rođaka pa dobio sjekirom po ruci

Milići - Ljubomir Đurković (54) iz Mišića kod Milića teško je povrijeđen kada ga je sjekirom udario rođak Mile Živanović (49) koji je branio sina Nemanju (26). Đurković je prethodno mladića tukao toljagom, saznaje "Glas Srpske".

Krvavi obračun desio se u četvrtak oko 11 časova na seoskom putu u Mišićima. Prema nezvaničnim informacijama, Đurković, koji je i prvi rođak i komšija Živanovića, je prvobitno počeo da se svađa sa Nemanjom. Verbalni obračun brzo je prerastao u tuču jer razmirice između njih datiraju odavno. Đurković je potegao drvenu oblicu dugačku oko metar kojom je udario mladića u glavu.

- Nakon vike i galame, iz kuće je izašao i Nemanjin otac Mile. Kada je vidio šta se dešava, Mile je otrčao do kuće i uzeo sjekiru, kojom je udario Đurkovića u ruku - ispričao je izvor blizak istrazi.

Ubrzo je na lice mjesta stigla policija koja je uhapsila starijeg Živanovića. Njegov sin je sa teškim povredama prebačen u Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci, dok je Đurković zbrinut u bolnici u Foči sa povredama lakta desne ruke.

U Policijskoj upravi Zvornik rekli su, navodeći inicijale, da su Mileta Živanovića uhapsili zbog sumnje da je Đurkoviću nanio teške povrede.

- Obavili smo uviđaj na licu mjesta i prikupili sve dokaze koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Nakon utvrđivanja činjenica biće podneseni izvještaji za počinjena krivična djela - rekao je portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar.

Povrijeđeni Nemanja Živanović i Đurković će poslije liječenja biti ispitani u policiji.

Motivi zbog kojih je došlo do tuče nisu poznati, ali mještani pričaju da su ove dvije porodice godinama u sukobu, a svađali su se i tukli i ranije.

- Znam da su imali problema zbog dovoda vode. Strašno je što je njihov sukob završio krvavo. Ljubomir živi sam, dok Mile pored Nemanje ima još jednog sina i suprugu - ispričala je jedna od komšinica aktera tuče.

Povreda glave

Nemanja Živanović je zbog ozbiljnosti povreda prebačen u Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci na Odjeljenje neurohirurgije.

- Pacijent N. Ž. je zadobio tešku povredu glave zbog koje je operisan. Postoperativni tok za sada protiče uredno, a dugoročne prognoze su neizvjesne - rekli su u UKC-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana