Крвави обрачун у Ламинцима код Градишке: Сједио са убицом у кафани па га избо кухињским ножем

Н. Т.
Крвави обрачун у Ламинцима код Градишке: Сједио са убицом у кафани па га избо кухињским ножем

Градишка - Хасиб Хукић звани Маки (55) из Градишке ухапшен је након што је ножем избо осуђиваног убицу Семира Бурића (48) у кафићу “Центар” у Ламинцима код Градишке, сазнаје “Глас Српске”.

Крвави обрачун се десио у недјељу око 21.40 часова, а Бурић и Хукић су сједили за столом у локалу читаво послијеподне. Према причама мјештана Ламинаца, Хукић је био пијан, а наводно је из чиста мира узео кухињски нож са сусједног стола и забио га Бурићу у груди.

- Бурић је након тога устао и затетурао, а потом пао на под. Хукић је мирно напустио локал и стојао испред. Сви у кафићу били су шокирани - испричао је један од мјештана.

Хукића је до доласка полиције задржао власник кафића Зоран Кресојевић. У Полицијској управи Градишка рекли су да ухапшеног терете за наношење тешких тјелесних повреда.

У међувремену, дошла је екипа хитне помоћи која је превезла рањеног Бурића у Дом здравља у Градишци, а потом и у Универзитетски клинички центар (УКЦ) РС у Бањалуци.

- Пацијент С. Б. примљен је са убодним ранама грудног коша и плућа. Он је оперисан и у стабилном стању премјештен је у Службу за торакалну хирургију - навели су у УКЦ-у.

Како су испричали мјештани Ламинаца, Хукић и Бурић су били пријатељи, а обојица су из Орахове код Градишке. Према њиховим ријечима, Хукићу је недавно погинуо син у саобраћајној несрећи у иностранству.

Бурић је 2009. године у бањалучком Окружном суду осуђен на седам година робије због убиства првог комшије Лазара Грбића. Он је одлежао казну, а прије изрицања пресуде, признао је убиство. У оптужници је стајало да је Бурић 12. фебруара 2001. године упао у кућу првог комшије кроз прозор у приземљу куће. Дошао је до кревета на којем се налазио Грбић, након чега га је ударио аутоматском пушком по глави, а затим побјегао. Грбић је од тешких повреда преминуо неколико дана касније. Како су навели свједоци, Грбић је оптуживао Бурића да му краде суво месо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана