Krvavi obračun u Kuljanima kod Banjaluke: Komšiju ranio sa dva metka zbog bunara

Nevena Bunić
Krvavi obračun u Kuljanima kod Banjaluke: Komšiju ranio sa dva metka zbog bunara

Banjaluka - Novica Šešum (65) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je sa dva hica iz pištolja ranio komšiju Sašu Matoša (49).

Krvavom obračunu u Kuljanima kod Banjaluke prethodio je, kako saznajemo, sukob oko bunara. Prema priči mještana, drama se odigrala u subotu oko 19 časova u dijelu dvorišta koje pripada Matošu.

Muškarci su se žestoko posvađali, a potom je Šešum otišao kući po pištolj, vratio se i pucao na komšiju. Ranio ga je u grudi i stomak.

Kada je vidjela šta se dogodilo, Matoševa supruga je odmah pritrčala ranjenom mužu u namjeri da mu pruži prvu pomoć, a napadač je mirno otišao kući.

Nedugo zatim stigla je policija, koja je napadaču stavila lisice na ruke. Ranjeni muškarac prevezen je kolima hitne pomoći u Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci.

Policija je obavila uviđaj na mjestu događaja u prisustvu dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka.

- Osumnjičeni N. Š. se tereti za pokušaj ubistva. Radimo na rasvjetljavanju slučaja i utvrđivanju svih okolnosti koje su dovele do krvoprolića - rekla je portparolka Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović.

Prema pričama komšija, Matoš i Šešum su kupili kuće od dva brata, koji su imali zajedničko dvorište i bunar.

- Matoši su na međi sagradili potporni zid, koji je smetao Šešumu. On je navodno tražio da zid bude uklonjen, a Saša je rekao da će to uraditi ako iskopa pumpu za bunar koja se nalazi u njegovom dvorištu, jer je htio da betonira taj dio. Ovaj je kazao da će to i uraditi, otišao je u kuću, uzeo pištolj i desila se tragedija - ispričala je jedna komšinica sukobljenog dvojca.

Prema njenim riječima, i Matoš i Šešum su mirni i pristojni ljudi i ništa nije naslućivalo krvavi obračun.

  • Nikada nisu pravili okolo probleme, obojica su kulturne i dobre komšije. Viđali smo ih da zajedno piju kafu u dvorištu. Matoš živi sa suprugom i kćerkom, vozi kamion u inostranstvu. Šešum brine o bolesnom ocu - rekla je ova mještanka Kuljana.

Ranjeni na aparatima

Ranjeni Saša Matoš zbrinut je na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci.

- Pacijent S. M. je zadobio prostrelnu ranu grudnog koša i povrede organa u stomaku i priključen je na aparate za vještačko disanje. Sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne - rekli su u UKC-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana