Крвави обрачун у Куљанима код Бањалуке: Комшију ранио са два метка због бунара

Невена Бунић
Крвави обрачун у Куљанима код Бањалуке: Комшију ранио са два метка због бунара

Бањалука - Новица Шешум (65) из Бањалуке ухапшен је због сумње да је са два хица из пиштоља ранио комшију Сашу Матоша (49).

Крвавом обрачуну у Куљанима код Бањалуке претходио је, како сазнајемо, сукоб око бунара. Према причи мјештана, драма се одиграла у суботу око 19 часова у дијелу дворишта које припада Матошу.

Мушкарци су се жестоко посвађали, а потом је Шешум отишао кући по пиштољ, вратио се и пуцао на комшију. Ранио га је у груди и стомак.

Када је видјела шта се догодило, Матошева супруга је одмах притрчала рањеном мужу у намјери да му пружи прву помоћ, а нападач је мирно отишао кући.

Недуго затим стигла је полиција, која је нападачу ставила лисице на руке. Рањени мушкарац превезен је колима хитне помоћи у Универзитетски клинички центар РС у Бањалуци.

Полиција је обавила увиђај на мјесту догађаја у присуству дежурног тужиоца Окружног тужилаштва Бањалука.

- Осумњичени Н. Ш. се терети за покушај убиства. Радимо на расвјетљавању случаја и утврђивању свих околности које су довеле до крвопролића - рекла је портпаролка Полицијске управе Бањалука Марија Маркановић.

Према причама комшија, Матош и Шешум су купили куће од два брата, који су имали заједничко двориште и бунар.

- Матоши су на међи саградили потпорни зид, који је сметао Шешуму. Он је наводно тражио да зид буде уклоњен, а Саша је рекао да ће то урадити ако ископа пумпу за бунар која се налази у његовом дворишту, јер је хтио да бетонира тај дио. Овај је казао да ће то и урадити, отишао је у кућу, узео пиштољ и десила се трагедија - испричала је једна комшиница сукобљеног двојца.

Према њеним ријечима, и Матош и Шешум су мирни и пристојни људи и ништа није наслућивало крвави обрачун.

  • Никада нису правили около проблеме, обојица су културне и добре комшије. Виђали смо их да заједно пију кафу у дворишту. Матош живи са супругом и кћерком, вози камион у иностранству. Шешум брине о болесном оцу - рекла је ова мјештанка Куљана.

Рањени на апаратима

Рањени Саша Матош збринут је на Клиници за анестезију и интензивно лијечење Универзитетског клиничког центра у Бањалуци.

- Пацијент С. М. је задобио прострелну рану грудног коша и повреде органа у стомаку и прикључен је на апарате за вјештачко дисање. Све даље прогнозе у вези са његовим здравственим стањем су неизвјесне - рекли су у УКЦ-у.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана