Крвава недјеља у Приједору: Покушао убити супругу, ранио оца и кћерку, па усмртио полицајца

nezavisne.com
Крвава недјеља у Приједору: Покушао убити супругу, ранио оца и кћерку, па усмртио полицајца

Приједор – Против Марка Шабића из Приједора данас ће бити поднесен извјештај Републичком јавном тужилаштву у Бањалуци због сумње да је убио полицајца Слађенка Тубина и покушао убити своју супругу.

Све се десило јуче у мјесту Горња Равска код Приједора када је осумњичени са својом породицом, супругом, сином и кћерком, дошао на ускршњи ручак у кућу својих родитеља.

Новинар “Независних” од комшија сазнаје да се Шабић сукобио са мајком и оцем, након чега је ранио оца који је покушао одбранити мајку.

Његов син је потом одвезао дједа у Хитну помоћ, а Шабић се сакрио у купатило. У међувремену је стигла полиција, а полицијски службеник Слађенко Тубин је покушао да преговара са Шабићем. Потом је, како кажу комшије, осумњичени изашао из купатила, пуцао из ловачке пушке на полицајца, па је почео да пуца на чланове породице који су побјегли у шуму, у близини породичне куће. Тубин је задобио повреде у предјелу стомака, а један метак је притом окрзнуо његову малољетну кћерку.

Тубин је након рањавања возилом Службе хитне помоћи превежен у Општу болницу Приједор.

Срна је незванично објавила да је Шабић напао своју супругу, која га је назвала наркоманом.

Осумњичени је био познат као насилник и често се сукобио са оцем, углавном око земље. Иначе, како сазнајемо, обојица су били ловци.

Шабић је ухапшен јуче око 19.25 часова и спроведен је у просторије ПУ Приједор. Он ће данас уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предат Републичком тужилаштву у Бањалуци.

Тубин је преминуо ноћас око 1 сат послије поноћи у Општој болници Приједор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана