Krivična prijava zbog mitraljeza i prijetnji

G. M.
Krivična prijava zbog mitraljeza i prijetnji

Milići - Policija će podnijeti prijavu protiv Mirsada Baltića koji je na svom "Fejsbuk" profilu uz prijetnje objavio fotografiju na kojoj u rukama drži mitraljez, a o daljim mjerama odlučiće Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo.

Pripadnici Policijske stanice u Milićima priveli su u utorak Baltića i pretresli njegove objekte u Cerskoj po nalogu Osnovnog suda u Vlasenici.

- S njim je obavljen informativni razgovor s ciljem pronalaženja oružja. Naoružanje nije pronađeno. Policija će protiv Baltića podnijeti prijavu zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti i prijetnji. Ako oružje bude pronađeno, biće prijavljen i zbog nedozvoljenog držanja oružja - kazao je "Glasu Srpske" izvor blizak istrazi.

Baltić je prilikom dopisivanja s prijateljima na "Fejsbuku" naveo da će biti revanša, da on nikad ne zaboravlja i da mora biti spreman.

- Ovo nosim u Podrinje. Spremam se, ipak, ja živim u RS. Moram biti spreman, to je prva borbena - naveo je Baltić u odgovoru prijateljima koji ga u toj prepisci podržavaju i ohrabruju u namjeri da upotrijebi oružje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana