Кристина ножем насртала на момка Александра и прије убиства

Небојша Томашевић
Кристина ножем насртала на момка Александра и прије убиства

Бањалука - Кристина Јовковић (32) покушала је ножем да убоде бившег момка Александра Мујчиновића (44) и мјесец прије него што га је убила.

Ово је јуче, у наставку суђења Јовковићевој у бањалучком Окружном суду, изјавила Мујчиновићева пријатељица Е. Ј. која није жељела да јој се открива идентитет.

- Била сам Александрова блиска пријатељица и једном приликом на њему сам примијетила ране. Причао ми је да има рану и на стомаку и да га је оптужена покушала убости ножем - изјавила је Е. Ј. и додала да је Мујчиновић прије него што је убијен био у јако лошем стању те да није имао новца.

Нагласила је да јој је оптужена слала поруке путем апликације "Вајбер" и жалила се на Мујчиновића.

- Дан прије убиства ми је писала да је Александар избацио из куће, жалила се на њега. Мислим да су поруке биле манипулативне да бих ја прекинула контакт с њим - рекла је Е. Ј.

Према њеним ријечима, с мобилног телефона Мујчиновића добијала је поруке и на дан кад је он убијен, као и послије.

- Била сам с њим на дан убиства од 19 до 20.20 часова. Након растанка смо се чули преко "Вајбера". Иза поноћи добила сам поруку: "Што ти не дођеш код мене?" То ми је било чудно и дјеловало као да је неко други писао. У суботу сам му послала поруку и питала да ли је добро. Одговор сам добила у недјељу ујутро: "Одох у Зеницу, не брини, све је у реду" - казала је Е. Ј. и нагласила да јој је и та порука била чудна као да није писана његовом руком.

Свједок тужилаштва Борислав Пилиповић казао је да му је Мујчиновић раније причао да га је Јовковићева угризла, али да није хтио да је пријави полицији.

- Причао је и да сумња да му је она украла новац од продаје очевог аутомобила - рекао је Пилиповић.

Бањалучко Окружно тужилаштво терети Јовковићеву да је са 11 убода ножем усмртила Мујчиновића у његовој кући у бањалучкој Солунској улици у ноћи између 18. и 19. новембра прошле године. Према оптужници, злочин је покушала да прикрије па је тијело убијеног премјестила у другу собу и замотала у врећу, а затим собу закључала.

Свађа

Бивша комшиница убијеног Александра Мујчиновића, Александра Чворовић испричала је да је једне вечери чула свађу између њега и Кристине Јовковић.

- Било је то у љето прошле године око 23 часа. Из њихове куће чула се галама. Чула сам женски глас, мислим да је припадао оптуженој, како говори: "У помоћ! Зовите полицију. Шта ти хоћеш, ко си ти?" Александар јој је говорио: "Иди код Ћеле, иди код њега" - испричала је Чворовићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана