Kristina Jovković iz Banjaluke osumnjičena da je momka usmrtila sa 11 uboda nožem

Nebojša Tomašević
Kristina Jovković iz Banjaluke osumnjičena da je momka usmrtila sa 11 uboda nožem

Banjaluka - Kristina Jovković (31) osumnjičena je da je sa 11 uboda nožem ubila mladića s kojim je bila u vezi Aleksandra Akija Mujčinovića (44), zaključala ga u njegovoj kući u banjalučkoj Solunskoj ulici i pobjegla.

Ovaj zločin počinila je najvjerovatnije u petak, a otkriven je u nedjelju kada je neko od komšija prijavio da Mujčinović nije viđen dva dana i da se ne javlja.

Nakon prijave policija je došla pred kuću žrtve koja je bila zaključana pa su pozvani vatrogasci da obiju vrata.

- Kada je policija ušla prizor je bio stravičan. Mujčinović je ležao na podu u lokvi krvi. Bio je samo u gaćama, a vidjelo se da je izboden po tijelu. Obdukcijom je utvrđeno da je uboden 11 puta. Na grudima je imao tri površinske rane, a osam po stomaku od kojih je i preminuo - rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je nakon toga policija došla do saznanja da bi ovaj zločin mogla učiniti njegova djevojka Kristina pa je ona privedena.

Nezvanično saznajemo da je tokom istrage i saslušanja Jovkovićeva policiji rekla da je ubistvo počinila u samoodbrani, jer je on navodno pokušao da je siluje.

Mještani Solunske ulice ne vjeruju u priču osumnjičene i naglašavaju da je Mujčinović bio momak za primjer sa kojim niko nikada nije imao problema.

Njegov prvi komšija Miroslav Ćorić kaže da je u posljednjih godinu primijetio da je Jovkovićevu često viđao sa Mujčinovićem.

- Mislim da su bili u vezi, ali ne znam detalje. U vrijeme zločina ništa nisam čuo, ni vidio. Komšiluk je bio šokiran kada smo u nedjelju oko podneva vidjeli vatrogasce i policiju. Nismo mogli sebi doći kad smo saznali da je Mujčinović ubijen - kazao je Ćorić.

Majka ubijenog mladića Baisa Mujčinović u šoku i kroz suze je ispričala da Jovkovićevu nije poznavala i da o zločinu ne zna ništa.

- Tu ženu nikada nisam vidjela, ali sam čula da je imala problema s drogom. Sin mi se nije žalio da ima problema. Sigurni smo da ga je ona opljačkala kada je prodao auto svog pokojnog oca - kazala je Mujčinovićeva.

Njeni poznanici iz Banjaluke su kazali da ona do nedjelje popodne nije znala da joj je sin usmrćen. Prema njihovim riječima, tada ju je pozvao drugi sin sa Floride i rekao joj da je za ubistvo pročitao na društvenim mrežama.

Osumnjičena Kristina Jovković nakon ispitivanja u policiji predata je u nadležnost banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva. Sumnjiče je za ubistvo. Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" tužilac je nije bio saslušao i nije odlučeno da li će za nju biti zatražen pritvor.

Porodica

Osim majke Baise, Aleksandar Mujčinović ima brata koji živi na Floridi i sestru u Zagrebu. On je živio sam u Banjaluci, a njegova majka živi na Rabu i kod kćerke u Zagrebu. Povremeno je dolazila u Banjaluku.

Mještani Solunske kažu da Kristina Jovković nije dolazila kod Mujčinovića kada bi njegova majka bila tu. Ubijeni posljednjih mjeseci nije bio stalno zaposlen, a radio je kao fotograf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana