Криминалци на путаре потегли оружје

С. Амиџић фото:А.Чавић
Криминалци на путаре потегли оружје

Приједор - Полиција трага за три маскирана и наоружана мушкарца која су у петак BMW-ом у Ракелићима налетјели на багер и одбили се од њега у канал. Возило су потом запалили и побјегли у шуму.

У потрагу су се укључили хеликоптер МУП-а РС и специјална полиција. До закључења овог броја "Гласа Српске" бјегунци нису били ухваћени.

Ко су и куда су лица са фантомкама на главама и наоружана до зуба кренула, нико са сигурношћу није могао да каже. Пошто није било пријављених пљачки ни других криминалних дјела, претпоставља се да је тројка била кренула у "акцију". Међутим, очигледно да је багер, који је на локалном путу чистио канал, покварио планове разбојницима.

Двојица радника, видјевши да је возило слетјело с пута, потрчали су ка возилу да помогну унесрећенима, међутим, били су шокирани призором. Из BMW-а караван искочила су три маскирана лица и пријетећи оружјем отјерала раднике. Потом су запалили аутомобил и побјегли у оближњу шуму.

Било је прича да су и пуцали на путаре, међутим, из полиције није било потврде ове информације. И становници Ракелића тврде да није отварана ватра из оружја, већ да се чуло пуцкетање запаљеног возила.

Мјештанин Милан Алексић, који се у тим тренуцима налазио у близини мјеста гдје се одиграла несвакидашња драма, казао је за "Глас Српске" да је након слијетања возила, које се десило око 11 часова, чуо како један од радника, који је чистио на путу, виче: "Растјераше нас пушкама".

- Видио сам како двојица радника бјеже. Тада сам преко ливаде примијетио три маскиране особе, од којих је једна у лијевој руци носила пушку. Видио сам како бјеже у шуму. Не могу тврдити да су пуцали из оружја. Међутим, одјекивали су некакви удари. Вјероватно је то посљедица пожара на аутомобилу - рекао је Алексић.

Како смо у петак могли чути од других мјештана Ракелића, мјеста удаљеног тридесетак километара од Приједора, прво што су видјели био је густи дим који се појавио изнад села.

- Нисмо знали шта се дешава све док није дошла полиција. Тада смо чули да је неко слетио и да су лица била наоружана. Од тада је цијело мјесто под опсадом полиције - казала је мјештанка која није жељела да јој објавимо име. Додала је да је у страху, јер се више не зна ко хода селом и са којом намјером.

Форензичари су узимали трагове који би требало да послуже у откривању тројца.

Из Центра јавне безбједности Приједор је саопштено да су у потрагу за разбојницима укључили све расположиве снаге.

Шиљдедић

Према првобитним информацијама, сумњало се да је тројка извршила пљачку на подручју Санског Моста, након чега су заобилазним путевима кренули да бјеже према Бањалуци.

- Немамо никаквих информација да се на подручју Унско-санског кантона десила пљачка или неко друго кривично дјелу и да су разбојници побјегли према Приједору. Међутим, не могу да искључим ни такву могућност - рекао је портпарол полиције Унско-санског кантона Але Шиљдедић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана