Криминалац ликвидиран у башти кафића у сарајевском насељу Отес

Небојша Томашевић
Криминалац ликвидиран у башти кафића у сарајевском насељу Отес

Сарајево - Анес Мешић (38) из Сарајева убијен је хицима из оружја док је сједио у башти једног кафића у сарајевском насељу Отес.

Овај криминалац са подебљим полицијским досјеом погођен је у стомак, а сумња се да су у нападу и пуцњави учествовале три особе за којима се трага. Јуче није било познато да ли је пуцано из пиштоља или неког другог оружја нити колико је на жртву испаљено метака.

Извор близак истрази је казао да се претпоставља да је ово био криминални обрачун због нерашчишћених рачуна.

- До пуцњаве је дошло у 14.25 часова на Тргу Отешког батаљона. На мјесто догађаја брзо су стигли полицијска патрола и екипа  хитне медицинске помоћи Кантона Сарајево. На лицу мјеста затечен је повријеђени М. А. (38) који је преминуо на путу до болнице - казали су у МУП-а КС и додали да не могу да откривају више детаља.

Истакли су  да ће околности убиства као и могући мотиви бити познати тек након хапшења осумњичених и завршетка истраге.

Мешић је познат полицији по кривичним дјелима и учешћу у оружаним обрачунима. Посљедњи пут је хапшен у фебруару ове године због сумње да је заједно са Медином Косом (23) из Коњица и Мариом Мрњавцем (23) из Фиренце напао и претукао мушкарца и жену Х. Т. и П. Ј. Тај инцидент се десио скоро на истом мјесту гдје је Мешић јуче убијен.

Овај криминалац рањен је 2011. године у пуцњави у сарајевском насељу Бућа поток. Због тог обрачуна хапшени су Неџиб Спахић и Елдар Жиговић. Тада се незванично причало да је мотив пуцњаве и рањавања криминални обрачун између њих. Мешић је те године био ухапшен у великој полицијској акцији због посједовања дроге. Током хапшења заплијењено је више од килограм хероина, али је  код њега пронађен само пакетић па је пуштен из притвора.

Бановићи рањавање

Самир Делић из Бановића ухапшен је због сумње да је хицем из ловачке пушке лакше ранио Сеада Карахоџића. Инцидент се десио у недјељу увече у близини Рамићког језера и некадашњег копа Рудника мрког угља Бановићи.  Карахоџићу  је љекарска помоћ указана у УКЦ у Тузли. У МУП-у Тузланског кантона нису наводили детаље само су рекли да се инцидент десио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана