Krenuli u kupovinu, a otišli u smrt

Nebojša Tomašević
Krenuli u kupovinu, a otišli u smrt

LAKTAŠI - Supružnici Mile (40) i Gordana (36) Ristić iz Aleksandrovca poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u laktaškoj ulici Gradiška cesta.

U "golf 2" Ristića, nedaleko od njihove kuće udario je BMW, kojim je upravljao Mladen Aleksić (35) iz Laktaša.

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva je saopšteno da se ova nesreća dogodila u nedjelju oko 17.45 časova, ne navodeći druge detalje.

Očevici nesreće su ispričali da je BMW preticao kolonu vozila i velikom brzinom se zabio u Ristićev "golf".

- Oba vozila su se kretala iz pravca Laktaša prema Banjaluci. Nesreća se dogodila kad je "golf" pokušao da skrene ulijevo u neko dvorište. Tada je na njih naletio BMW, koji je preticao kolonu ispred sebe. Prizor je bio stravičan. Od siline udara "golf" je skroz uništen, a supružnici su poginuli na licu mjesta - rekla je jedna mještanka Aleksandrovca, ne želeći da se predstavi.

Njen komšija, u blizini čije kuće se dogodila nesreća, rekao je da je čuo škripu guma i jak udar, a zatim vidio kako automobil leti kroz vazduh.

- Učinilo mi se da kamion leti kroz vazduh i pada na moju ogradu. Odmah sam potrčao i vidio da je u pitanju "golf", koji je bio sav smrskan. Dvije osobe u "golfu" nisu davale znakove života, dok je mladić u BMW-u bio povrijeđen. Ubrzo su stigli policija i kola Hitne pomoći, koja su odvezla povrijeđenog - rekao je ovaj mještanin Aleksandrovca.

U banjalučkom Okružnom tužilaštvu su kazali da će uzrok ove nesreće biti poznat tek nakon vještačenja tragova i istrage. Poznanici porodice Ristić i mještani Aleksandrovca kažu da je njihova pogibija velika tragedija za sve. Prema njihovim riječima, iza njih su ostali djevojčica od 12 i dječak od sedam godina.

- Tuga i žalost, ko će sad toj djeci objasniti da više nemaju majku i oca. Čula sam da su kada se tragedija dogodila krenuli da kupe polovan frižider. Skoro su se preselili u kuću u Aleksandrovcu iz Miljevića - kazala je jedna mještanka, ne želeći da se predstavi.

Osim ove tragične nesreće na putevima na području Banjaluke i Bratunca lakše je povrijeđeno još pet osoba. U Banjaluci je juče povrijeđena desetogodišnja djevojčica, kada ju je u ulici Kralja Patra Drugog udario "pežo 407", kojim je upravljao Z. K. iz Banjaluke. Prema riječima očevidaca, djevojčica je nakon udara pala i udarila glavom o asfalt, ali se ubrzo pridigla i ustala, tako da nije teže povrijeđena.

U Bratuncu su u nedjelju povrijeđene četiri osobe, od kojih su dvije maloljetne, kada je "alfa romeo", koji je vozio M. J., sletio s puta u mjestu Sikirići kod Bratunca.

Visoko

Nihad Fejzović iz Sarajeva je poginuo kada je vozeći "škodu oktaviju" sletio sa autoputa "A-1" u mjestu Donja Zimča kod Visokog. U ovoj nesreći teško je povrijeđen dječak A. F. (12), koji je bio suvozač u automobilu. Dječak je prevezen u bolnicu u Visokom i, srećom, nije životno ugrožen.

Nesreća se dogodila u nedjelju uveče, a iz MUP-a Zeničko-dobojsko kantona su saopštili da će uzrok slijetanja vozila biti poznat tek nakon istrage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana