Кренули у куповину, а отишли у смрт

Небојша Томашевић
Кренули у куповину, а отишли у смрт

ЛАКТАШИ - Супружници Миле (40) и Гордана (36) Ристић из Александровца погинули су у стравичној саобраћајној несрећи у лакташкој улици Градишка цеста.

У "голф 2" Ристића, недалеко од њихове куће ударио је BMW, којим је управљао Младен Алексић (35) из Лакташа.

Из бањалучког Окружног тужилаштва је саопштено да се ова несрећа догодила у недјељу око 17.45 часова, не наводећи друге детаље.

Очевици несреће су испричали да је BMW претицао колону возила и великом брзином се забио у Ристићев "голф".

- Оба возила су се кретала из правца Лакташа према Бањалуци. Несрећа се догодила кад је "голф" покушао да скрене улијево у неко двориште. Тада је на њих налетио BMW, који је претицао колону испред себе. Призор је био стравичан. Од силине удара "голф" је скроз уништен, а супружници су погинули на лицу мјеста - рекла је једна мјештанка Александровца, не желећи да се представи.

Њен комшија, у близини чије куће се догодила несрећа, рекао је да је чуо шкрипу гума и јак удар, а затим видио како аутомобил лети кроз ваздух.

- Учинило ми се да камион лети кроз ваздух и пада на моју ограду. Одмах сам потрчао и видио да је у питању "голф", који је био сав смрскан. Двије особе у "голфу" нису давале знакове живота, док је младић у BMW-у био повријеђен. Убрзо су стигли полиција и кола Хитне помоћи, која су одвезла повријеђеног - рекао је овај мјештанин Александровца.

У бањалучком Окружном тужилаштву су казали да ће узрок ове несреће бити познат тек након вјештачења трагова и истраге. Познаници породице Ристић и мјештани Александровца кажу да је њихова погибија велика трагедија за све. Према њиховим ријечима, иза њих су остали дјевојчица од 12 и дјечак од седам година.

- Туга и жалост, ко ће сад тој дјеци објаснити да више немају мајку и оца. Чула сам да су када се трагедија догодила кренули да купе полован фрижидер. Скоро су се преселили у кућу у Александровцу из Миљевића - казала је једна мјештанка, не желећи да се представи.

Осим ове трагичне несреће на путевима на подручју Бањалуке и Братунца лакше је повријеђено још пет особа. У Бањалуци је јуче повријеђена десетогодишња дјевојчица, када ју је у улици Краља Патра Другог ударио "пежо 407", којим је управљао З. К. из Бањалуке. Према ријечима очевидаца, дјевојчица је након удара пала и ударила главом о асфалт, али се убрзо придигла и устала, тако да није теже повријеђена.

У Братунцу су у недјељу повријеђене четири особе, од којих су двије малољетне, када је "алфа ромео", који је возио М. Ј., слетио с пута у мјесту Сикирићи код Братунца.

Високо

Нихад Фејзовић из Сарајева је погинуо када је возећи "шкоду октавију" слетио са аутопута "А-1" у мјесту Доња Зимча код Високог. У овој несрећи тешко је повријеђен дјечак А. Ф. (12), који је био сувозач у аутомобилу. Дјечак је превезен у болницу у Високом и, срећом, није животно угрожен.

Несрећа се догодила у недјељу увече, а из МУП-а Зеничко-добојско кантона су саопштили да ће узрок слијетања возила бити познат тек након истраге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана