Krao struju da bi proizvodio skank

Nevena Bunić
Krao struju da bi proizvodio skank

Gradiška - Denijel Borjanić (44) iz Banjaluke uhapšen je nakon što je policija na njegovom imanju u Donjim Karajzovcima kod Gradiške otkrila laboratoriju za proizvodnju skanka u kojoj je pronašla 504 saksije sa ostacima indijske konoplje, saznaje nezvanično “Glas Srpske”. A da bi imao idealne uslove za rast biljke od koje se dobija droga, on se nelegalno priključio na elektromrežu.

Pretresom hale na placu Borjanića otkriven je sistem za proizvodnju droge sa instaliranom ventilacijom, klima-uređajima i odgovarajućim osvjetljenjem. Banjalučanina terete i da je krao struju, odnosno da “Elektrodistribuciji” nije prijavio mjerni sat za utrošenu električnu energiju.

- Policija je u laboratoriji otkrila 504 saksije u kojima su bili ostaci indijske konoplje, pa se pretpostavlja da je Borjanić ranije već obrao marihuanu i dalje je preprodao. Pored toga, pronađeno je i oko 500 praznih saksija, vreće zemlje, cijevi za navodnjavanje i hemijska sredstva protiv korova i za prihranu biljaka. Na tavanu je bila manja laboratorija u kojoj su se nalazili ostaci ove biljke - ispričao je izvor “Glasa Srpske”.

Laboratorija, površine 72 metra kvadratna, bila je obložena folijom i ventilacionim cijevima. Na hali su bila priključena i dva klima-uređaja.

U Policijskoj upravi Gradiška rekli su, navodeći inicijale, da Borjanića terete za neovlašćenu proizvodnju i promet opojne droge kao i za krađu električne energije i prirodnog gasa.

- Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci pretresli smo kuće i pomoćne objekte koje koristi osumnjičeni, gdje smo pronašli saksije sa ostacima indijske konoplje. Takođe, sumnjičimo ga da je zamijenio kompletan glavni vod za struju koji je prespojio sa kuće na halu - naveli su u Policijskoj upravi Gradiška.

Dodali su da su cijeli slučaj rasvijetlili u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS i Policijskom upravom Banjaluka.

- Nakon kompletiranja predmeta protiv D. B. podnijećemo izvještaj Okružnom tužilaštvu u Banjaluci - rekli su u PU Gradiška.

Mještani Donjih Karajzovaca ispričali su da je sporna hala nekada bila štala u kojoj su vlasnici držali krave i junice.

- Ne znamo Borjanića, on je to imanje kupio prije dvije ili tri godine, nije nam se nikada javljao. Nismo ni sumnjali šta je unutra rađeno - rekla je jedna od mještanki Donjih Karajzovaca koja nije željela da joj objavimo ime.

Borjanić nije odranije  poznat po krivičnim djelima.

Pretres u Banjaluci

Prilikom pretresa stana u kojem živi Denijel Borjanić u Banjaluci nisu otkriveni narkotici, a policija je zbog istrage oduzela nekoliko mobilnih telefona i SIM kartice.

Kako nezvanično saznajemo, Borjanić je kuću u Donjim Karajzovcima kupio da bi uzgajao drogu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana