Крао парфеме из станова по Бањалуци

Небојша Томашевић
Крао парфеме из станова по Бањалуци

Бањалука - Синиша Павловић звани Сина (57) из Бањалуке је ухапшен, јер је починио девет крађа у којима је украо новац и разну робу у вриједности од 7.000 КМ.

Из Центра јавне безбједности Бањалука саопштено је да је он ухапшен јуче у бањалучком насељу Лазарево.

- Ухапшен је на основу сумње да је током 2015. и у фебруару ове године починио девет тешких крађа. Углавном је проваљивао у станове из којих је крао новац, накит и скупоцјене парфеме. Украдену робу је касније продавао - саопштено је из полиције.

Павловић је након саслушања у полицији предат у надлежност бањалучког Окружног тужилаштва, које је против њега предложило одређивање једномјесечног притвора.

Из овог тужилаштва је саопштено да му је притвор предложен због бојазни да ће поновити кривично дјело.  

Током истраге је утврђено да је Павловић у станове проваљивао уз помоћ разног алата, углавном шрафцигера и обијача. Према незваничним информацијама, он је углавном проваљивао у куће и станове на подручју бањалучких насеља Дракулић, Мотике, Лазарево, Петрићевац и Раковачке баре. Посљедњу крађу починио је 5. фебруара у Дракулићкој улици у Бањалуци, након које је и откривен.

Извор близак истрази је казао да се сумња да је Павловић сам или организовано починио и нека друга кривична дјела због чега је покренута опширнија истрага.

- За сада су прикупљени докази да је починио девет крађа, али сумњамо да он можда стоји и иза још неких кривичних дјела против имовине. Ипак, то не можемо тврдити док не буде спроведена истрага - казао је извор "Гласа Српске".

Павловић је полицији познат одраније по чињењу разних кривичних дјела. Током 2014. године хапшен је и због трговине дрогом у акцији "Росуље" бањалучке полиције. У тој акцији, осим њега, ухапшена су још четири нарко-дилера и заплијењено око килограм дроге.

Крађе

Према подацима бањалучког Центра јавне безбједности, прошле године на подручју Бањалуке почињено је 2.177 кривичних дјела против имовине од којих је навише било крађа.

Током протеклих 12 мјесеци забиљежено је и 29 разбојништава и украдена су 74 аутомобила.

Полиција је открила починиоце у 55 одсто пријављених дјела. Тако су откривени починиоци 13 разбојништава, а пронађена су и 64 украдена возила.

Притвор за Синишу Павловића због тешких крађа

Бањалучки Основни суд одредио је једномјесечни притвор за Синишу Павловића /57/ из Бањалуке који је осумњичен за више тешких крађа на подручју овог града, речено је Срни у суду.
Притвор је одређен до 10. марта, рачунајући дан хапшења.

Притвор је одређен због бојазни да ће осумњичени поновити кривично дјело и због тога што му може бити изречена казна затвора од три године или тежа казна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана