Krampom provaljivao pa pljačkao kuće

G. O.
Krampom provaljivao pa pljačkao kuće

Zvornik - Protiv Dragoslava Savčića (25) zvanog Dragec iz Han Pijeska potvrđena je optužnica u Osnovnom sudu u Zvorniku zbog krađe i tri provale u kuće.

On je optužen da je u februaru ove godine u Zvorniku u namjeri da sebi pribavi imovinsku korist provalio u kuću vlasništvo Fate M.

U kuću je ušao kroz balkonska vrata na spratu kuće, a koja je otvorio uz pomoć krampa koji je ponio sa sobom. Nakon ulaska u kuću on je ispreturao stvari na spratu i prizemlju kuće, a potom krampom obio i ulazna vrata.

Iz kuće je odnio televizor nepoznate marke, brusilicu, bušilicu i drugi alat te nekoliko novih ćebadi.

Prema izjavi vlasnika, ovom krađom mu je pričinjena šteta od oko 2.000 maraka.

Savčić je potom u noći između 24. i 25. februara u Zvorniku provalio u još jednu kuću. On je tada došao do kuće Šabana K, koja je bila djelimično osposobljena za stanovanje, te je prvo krampom u prizemlju razbio ugrađeni senzor i staklo na prozoru.

Potom je ušao u unutrašnjost i pokušao da otvori metalna vrata na prostoriji, ali nije uspio. Zatim se noseći kramp, uz pomoć metalne konstrukcije postavljene za vinograd, popeo na sprat kuće i obio ulazna balkonska vrata i ušao u unutrašnjost. Savčić poslije premetačine ništa nije ukrao i otišao je iz kuće.

Potom je isto veče došao i do kuće Rasima K. i krampom polupao staklo na vratima i ušao u unutrašnjost, ali ni tu poslije premetačine nije niša ukrao.

Iako iz dvije kuće nije ništa ukrao, Savčić je vlasnicima pričinio veću štetu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana