“Kralju provalnika” i saučesniku ponovo stavljene lisice

N. T.
“Kralju provalnika” i saučesniku ponovo stavljene lisice

Banjaluka - Serijskim provalnicima Zoranu Aleksiću (43) i Igoru Vučenoviću (31) iz Banjaluke ponovo su stavljene lisice na ruke zbog krađa u kojima su sa još dva saučesnika ukrali robu i novac u vrijednosti 22.250 KM.

Dvojac je pao u policijskoj akciji “Istok 3”, kojom su još obuhvaćeni Banjalučani Danilo Marsenić (24) i Siniša Blagojević (32). Svi osumnjičeni, osim Marsenića, poznati si policiji po krivičnim djelima.

Aleksić, koji je ranije nazvan “kralj provalnika” i Vučenović predati su banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu na ispitivanje, dok je Marsenić pušten i protiv njega će tužilaštvu biti dostavljen izvještaj. Blagojević, koji je poznat po pljačkama kladionice i provalama, već je u zatvoru zbog ranijih krivičnih djela.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, kazali su da četvorku terete da je od decembra lani do aprila ove godine počinila 11 krađa na području Banjaluke i Gradiške.

- Teretimo ih da su zajedno ili pojedinačno provaljivali u kuće, stanove i ugostiteljske objekte iz kojih su krali novac, zlato i robu koju je lako preprodati - rekli su u policiji ne navodeći više detalja.

U banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu kazali su da će nakon ispitivanja Aleksića i Vučenovića tužilac odlučiti da li će za njih tražiti pritvor ili ne. Protiv njih dvojice lani je podignuta optužnica koja ih tereti da su od decembra 2016. do 5. jula prošle godine počinili više teških krađa u kojima su ukrali novac i razne stvari u vrijednosti od oko 80.000 KM. Na njihovoj meti uglavnom su bili objekti na području Banjaluke, Prijedora, Mrkonjić Grada i Čelinca. Provaljivali su u kuće i stanove, te krali, novac, nakit i sve što je vrijedno. Za sve pljačke su se prethodno dogovarali o “planu rada” i tokom provala su najčešće pajserima obijali vrata i prozore, a uvijek su nosili kape i rukavice. Ova optužnica rezultat je akcije “Istok 2”, koja je sprovedena u julu lani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana